»» ««

Rekordmerülések

Külföld

Vannak, akik ingerszegény környezetben, mások hasznos munkával töltöttek hosszú órákat a víz alatt.

A University of Toledo búvárklubjának tagjai inkább az unalmas, de biztos megoldást választották, és a leghosszabb folyamatos merülés beltéri környezetben kategóriában mentek a csúcsra. A 25 búvár április 1. és április 9. között volt egymást váltva a víz alatt egy meglehetősen kicsi tartályban. Az egyik résztvevő beszámolója szerint nem kevés problémájuk akadt a rekordkísérlet során, mert a szűrő elromlott és a víz zavarossá vált, a tartály ereszteni kezdett, a víz kezdett egyre jobban hűlni, de végül a csapat közös munkájának köszönhetően elérték a kitűzött célt a 8 napon át tartó merüléssel.


Malajzia Sabah tartományában, Kota Kinabalun egy egészen másféle rekordot állítottak fel. 134 búvár 168 órán át folyamatosan a Tunku Abdul Rahman Park 14 merülőhelyén szedett szemetet április 6. és 13. között. Személyesen a miniszter is jelen volt akkor, amikor átadták a rekordról szóló oklevelet a Guiness képviselői. A komoly munka szám szerint 1120 merülést jelentett, aminek során három tonna szemetet hoztak ki a tengerből: műanyag üvegeket, zacskókat, halászhálókat, konzerveket és gumikat többek között. Nem csak maláj, hanem francia, ausztrál, amerikai, litván, svájci, holland, hongkongi, amerikai, új-zélandi, brit búvárok is a víz alá mentek a hét során.

A miniszter az esemény arról nyilatkozott, hogy Sabah híres a természeti szépségeiről, de szükség van az ilyen megmozdulásokra ahhoz, hogy erősítsék a régió környezetbarát imázsát. Az egyik évtizedek óta merülő búvár pedig azt tette hozzá, hogy a hosszú évek során ez volt az egyik legizgalmasabb élménye, egyik éjszaka például erősen felkorbácsolt vízben kellett merülniük. Mindenesetre büszke rá, hogy részt vehetett ebben a jó célokat szolgáló rekordkísérletben.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Little Brother / Small Brother

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés