»» ««

2005 májusi Tengeri Só

Magyarország

A havonta rendszeresen megrendezésre kerülő Tengeri Só e hét szerdán az "évad" utolsó előadásához érkezett. Természetesen mi is ott voltunk.

Az előadás programja:
Leni Riefenstahl - Impressionen Unter Wasser 2003 (Film 44p) 
őrsi Ferenc - Sharm el Sheikh parti zátonyai  (Video 20p)

A tervezettel ellentétben először Leni Riefenstahl csodálatos filmjét tekinthettük meg, majd a búvárvilág rövid hírei után a megszokott szünet következett. 
Az utolsó előadásra való tekintettel a zsíroskenyér mellett szalámis és házi lekváros kenyér is felkerült az étlapra. Feltétlenül meg kell köszönni az egész évi önzetlen munkát az ELTE Beluga búvárklub lelkes tagjainak, akik minden Tengeri Só előtt elkészítik a közönség számára a szendvicseket, teát, és a terem biztosításában is elévülhetetlen érdemeket szereztek.
A szünet után őrsi Feri következett egy régebbi Sharm El-Sheikh vizein készült rövid filmjével, abból az időből, amikor még a Sínai félsziget nemzeti parkjait csak néhány száz és nem több ezer búvár látogatta. Manták, pörölycápák és egyéb nagyvadak, amiket ma már csak nagy-nagy szerencsével lehet látni arrafelé. A színvonalas film után ráadásként egy rövid, pár perces cápás videó következett.

A Tengeri Só előadás sorozat a nyári szezonra való tekintettel a tervek szerint október-novemberig szünetel, természetesen a következő évad programját is megtalálhatjátok majd a divecenter.hu oldalain - ahogy eddig is. Köszönjük a Galathea búvárbolt / Tengeri Só alapítvány és az ELTE Beluga búvárklub tagjainak a szervezést, reméljük ősszel ismét színvonalas programokkal várnak minket.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Giannis D Wreck

Egypt, Red Sea

8/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés