»» ««

Segítséggel a mélybe

Külföld

Philippe Croizon fiatalon vesztette el végtagjait, de nem adta fel: ezúttal a Nemo33-ban merült.

A francia Philippe Croizon 26 esztendős volt 1994-ben, amikor súlyos áramütést szenvedett, és mind a négy végtagját amputálni kellett. A férfi azonban megpróbál teljes életet élni, különleges protézisekkel úszik, átkelt például már a La Manche-csatornán is, kipróbálta az ejtőernyőzést és a búvárkodást. Könyvben írt élményeiről, aminek az "Úgy döntöttem, élni fogok" címet adta.

A sokakat inspiráló Crozion most arra tett kísérletet, hogy rekordmélységbe merüljön. Ezt a brüsszeli Nemo33 mély medencéjébe szervezték, természetesen barátai, rutinos búvárok csapata volt a segítségére a készülődésnél és a merülésnél. Croizon elmondta, nagyon büszke volt rá hogy ilyen tapasztalt búvárokkal merülhetett együtt, és arról is szólt, bizonyítani akarta, a merülés idősek vagy fogyatékkal élők számára sem lehetetlen. Amikor pedig elérték a legmélyebb pontot, akkor minden búvár együtt örült a sikernek. A Nemo33 kialakításának köszönhetően az étteremben összegyűltek az ablakokon át figyelhették azt, hogy zajlik a merülés.


Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés