»» ««

Terroristák fenyegetik a Törökországba készülőket

Egyéb

Az elmúlt időszakban elsősorban Egyiptomból érkeztek kedvezőtlen hírek az utazók biztonságával kapcsolatban. Nemrég azonban egy törökországi robbantás kapcsán, mely Kusadasi városában egy rendőr halálát okozta, az elkövetők a turistákat is megfenyegették.

A Kurdisztáni Felszabadítás Héjái (TAK) elnevezésű szervezet vállalta magára halálos, és négy másik embert is megsebesítő merénylet elkövetését. A rendőrök egy, az államalapító Mustafa Kemal Atatürköt ábrázoló szobor közelében elhelyezett gyanús csomag átvizsgálására készültek a nyugat-törökországi városban, amikor a batyu felrobbant. Kusadasi városa igen népszerű a külföldiek körében is, és nagyon közel van Ephesos ókori romvárosához, amit szintén számos látogató keres fel. 

A terroristák szóvivőjük révén újabb városi terrortámadásokkal fenyegetőztek, és felszólították a nyugati turistákat, hogy kerüljék Törökországot. A búvárok között az utóbbi időben kezdett egyre népszerűbbé válni Kas városa és az ottani merülőhelyek, de számos más városban van lehetőség a búvárkodásra, többek között Antalya, Bodrum vagy akár Izmir is célpontja lehetne egy néhány merülést is magában foglaló utazásnak. Csak bízni lehet benne, hogy a terroristák nem váltják be ígéretüket, és nem fogják célpontnak tekinteni a semmiről sem tehető külföldieket és az ártatlan polgári lakosságot sem.

Kapcsolódó írások:
Külföldi áldozata is lehet az egyiptomi merényleteknek
Bodrumi török örömök


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Rosalie Moller Wreck

Egypt, Red Sea

1/3 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés