»» ««

Megnyílt a világ első tenger alatti étterme

Külföld

Gondolt már arra, hogy milyen lehet az óceán közepén, korallzátonyok és úszkáló halak társaságában vacsorázni?

A Hilton szállodalánc nemcsak kitervelte ezt a ötletet, hanem meg is valósította, aminek eredményeként néhány napja a Hilton Maldives Resort&Spa megnyitotta az Ithaa, vagyis Gyöngyszem fantázianévre hallgató éttermét az Indiai-óceán alatt mintegy öt méterrel.

A Maldív-szigeteken, azon belül is a Rangali-szigeten működő szálloda már eddig is rendkívül sok különleges szolgáltatást kínált vendégei számára és éppen az adta az ötletet a tenger alatti étteremhez, hogy rengeteg látogatót bűvölt el a tenger élővilága, melyet búvárkodás közben fedezhettek fel. Mostantól pedig a lenyűgöző tenger alatti világban étkezés közben is gyönyörködhet, aki ellátogat Rangalira, és felejthetetlen élményekkel gazdagodva térhet haza.

Az étterem megvalósításával megbízott MJ Murphy Ltd forradalmi újítása az volt, hogy a padlót kivéve minden átlátszó akrílból készült, így magunk körül 180 fokban a tengert láthatjuk. A helyiség, amelybe a felszínről egy csigalépcsőn lehet lejutni, meglehetősen kicsi, csupán ötször kilenc méteres, így egyszerre mindössze tizennégy fő fogadására alkalmas, de éppen ez kölcsönöz igazán speciális érzést a mélyben tartózkodóknak.

A világ legexkluzívabb éttermében természetesen az étel sem lehet hagyományos. Carsten Schieck, az éttermet üzemeltető szálloda igazgatója elmondta, hogy alapjában véve a helyi, maldív konyha dominál a kínálatban, de a nyugati ízekkel összekeverve, amely gasztronómiai értelemben ugyanolyan újítás, mint az étterem építészeti megoldásai. Az Ithaaban fogyasztható borokról pedig a tekintélyes Roederer borház gondoskodik, hogy a vendégek mindenben a legjobbat, legkülönlegesebbet kapják.

[ deluxe.hu ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abington Reef

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés