»» ««

Hasznos tudni - a légiutasok jogai az EU-ban

Magyarország

A legtöbb búvár külföldön hódol szenvedélyének, Egyiptomtól a Maldív-szigetekig, ahová gyakran repülővel utazunk. Az Európai Unió számos jogszabályt alkotott, hogy biztosítsa a légi utasokkal való tisztességes bánásmódot. Mivel hazánk is az EU tagja, ezek a jogok minket is megilletnek. Ismerjük meg hát őket!

A járatot üzemeltető légitársaság felelős a Mi és poggyászunk fuvarozásáért, és köteles jogainkat tiszteletben tartani. A jogaink vonatkoznak a menetrend szerinti és a charterjáratokra, a belföldi és a nemzetközi járatokra, minden légitársaságra, legyen szó akár teljes körű szolgáltatásról, akár alacsony díjszabásúról, tehát az általunk legtöbbször igénybe vett légitársaságok olcsó járataira is, ez nagyon fontos!
Tudtad például, hogy mindenféle extra biztosítás nélkül is jogod van kártérítésre, ha megtagadták a beszállást, mert a légitársaság járatán nem volt elég rendelkezésre álló ülőhely? Törölték a járatot? Járatod két vagy annál több órát késett? Feladott poggyászod megsérült, késve érkezett vagy elveszett? Megsérültél a légi út során? Nem abban a szolgáltatásban részesültél, amelyért fizetettél? Pedig az ezekre az esetekre vonatkozó új előírások már 2005. február 17-től érvényben vannak!

A csatold Acrobat file ezekben a témákban nyújt útmutatást.

Az útmutatót innen tudod letölteni PDF formátumban.

Az EU csatlakozás után nagyon sok eddig nem tisztázott jog illet meg minket, ezekről http://europa.eu.int oldalon lehet tájékozódni, mi most csupán kiemeltünk egyet a sok közül, ami fontos lehet a repülővel utazó búvárok számára.
Az Adobe Acrobat formátumú fájl olvasásához szükséges ingyenes Acrobat Readert letöltheted innen.
A tájékoztatót Misa scubadiving.hu oldalán találtuk, köszönet érte!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, Cousteau Precontinent II.

Sudan

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés