»» ««

Konyhaasztaltól a búvárközpontig

(Hirdetés)
1/2. oldal

Az egyre népszerűbb búvárkodás hazánkban is kezd tömegsporttá válni. Ennek észrevehető jele az, hogy szaporodnak a búvárközpontok is.

Az egyik nemrég alapított iskola, a Búvártanoda vezetőjével Balog Andrással arról beszélgettünk, milyen háttérrel és célkitűzésekkel vágtak neki a munkának.

Hogy jött a búvárközpont ötlete?
Miután oktató lettem, az első pár "konyhaasztal" mellett képzett búvár után rájöttünk, hogy valami hiányzik az oktatásunkból. Úgy gondoltuk, hogy magasabb lehetne szolgáltatásunk színvonala, ha lenne egy külön oktatótermünk, ahol a tanulók megfelelő körülmények között tanulhatnak, jól érezhetik magukat az elméleti képzés folyamán. Emellé persze már szerettünk volna egy olyan helyiséget is, ahol elférnek az eladásra szánt és oktatásra használt búvárfelszereléseink is. A gondolatot tett követte, és Nyulas Csaba cégtársammal illetve Hollósi Gabi barátommal belevágtunk a búvárközpontot alapításba.

Milyen beruházást igényelt a búvárközpont kialakítása?
Nagyjából egy új középkategóriás autót tudnánk már venni abból a pénzből, amit eddig beletettünk, viszont még korántsem értünk a végére a beruházásoknak. Szerintem ugyanúgy, mint más vállalkozásoknál, itt is fejlesztened kell az üzleted. Ha magasabb lesz a szolgáltatásod színvonala, elégedettebbek lesznek kuncsaftjaid, így előbb-utóbb ez neked több profitot termel.

Mik a fő célkitűzések, kiképzett búvárok számát illetően?
Kiképzett búvárok tervezett számát illetően nem tettük magasra a mércét, nem szeretnénk futószalagszerű oktatást. Inkább arra helyezzük a hangsúlyt, hogy tanfolyamaink jó hangulatban teljenek, ezért tanulóinknak az alapfokú képzés után legyen kedvük és lehetőségük további tanfolyamainkon is részt venni, eljönni túráinkra.

Milyen rendszerben oktattok, és miért pont abban?
PADI rendszerben oktatunk. Én egy másik rendszerben lettem merülésvezető, de amikor el szerettem volna végezni az oktatói tanfolyamot, kicsit elgondolkodtam. Szerettem volna egy olyan rendszer tagja lenni, ahol képzettségemmel a legtöbb helyen tudnék munkát vállalni a nagyvilágban, ezért a Google keresőjébe beírtam az általam ismert búvárszervezetek neveit, búvárközpontokat keresve. Az eredmény döbbenetes volt! Ekkor hittem el igazán, hogy valóban a PADI magasan a legnagyobb búvárszervezet a világon. Akkori döntésemet egy pillanatig sem bántam meg, maximálisan elégedett vagyok mindennel, amit számomra nyújtanak. Nagyszerű érzés a legnagyobbakkal dolgozni.

Mennyire jó az együttműködés a rendszerrel, milyen átfutással vállaljátok a kártyák elkészítését?
Nagyon jó az együttműködés. Kérdéseimre pár órán belül válaszolnak, a megrendelt anyagokat két-három napon belül megkapom. A kártyák megérkezése egy kicsit több időt vesz igénybe, mert a hitelképesség fenntartása érdekében saját kézben tartják a végleges kártyák kiadását. Ellenben minden oktató és búvárközpont azonnal kiadhatja tanulóinak a fényképpel és sorszámmal ellátott ideiglenes kártyát, amelyet a világon mindenütt fenntartások nélkül elfogad bármelyik búvárközpont.

Hogyan igyekeztek biztosítani a tanfolyamok magas színvonalát?
Az oktatáshoz használt felszereléseket nem hagyjuk teljesen elhasználódni, ezért folyamatosan lecseréljük azokat újra, korszerűbbre. Nálunk egy felszerelés maximum 8-10 tanfolyamot szolgálhat ki.
Tanfolyamainkon elsősorban arra törekszünk, hogy hallgatóink biztonságban legyenek, de fontos, hogy emellett jól is érezzék magukat. Elengedhetetlennek tartjuk saját magunk folyamatos továbbképzését is, így tudunk naprakészek lenni minden témában, ami a búvárkodással kapcsolatos.
Természetesen tudjuk, hogy ennél sokkal több tényező befolyásolja azt, hogy magas színvonalú legyen egy tanfolyam, de mi ezeket tartjuk a legfontosabbnak.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

South West Rock, Fish Rock Cave

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésüreg vagy barlanghomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés