»» ««

Betiltotta a delfin-exportot a Salamon-szigetek

Környezetvédelem

Hatalmas nemzetközi felháborodást keltett nemrég, hogy a Salamon-szigetek egy mexikói víziparknak élő delfineket adott el, ezért a melanéziai szigetállam úgy döntött: betiltja az élő delfinek exportját.

A döntést a halászati és a természetmegőrzési miniszter együttesen jelentette be; a tilalmat azonnal érvénybe is léptették.

A miniszterek megnyugtatták a szigetlakókat, hogy az exporttilalom "nem érinti a delfinek tradicionális felhasználását".

A Salamon-szigetek nem tagja a Washingtoni Egyezménynek (CITES), ezért az elmúlt években szinte folyamatosan zajló élő delfinexport nagy vitákat váltott ki.

2003 júliusában egy nemzetközi ellenőrző bizottság pont akkor érkezett a szigetekre, amikor 28 delfint készültek átszállítani Mexikóba. Az ügy - többek között a delfinek elégtelen tartási körülményei miatt - nagy port kavart, ezért Ausztrália és Új-Zéland együttesen próbált nyomást gyakorolni a Salamon-szigetekre az exportok beszüntetése érdekében.

[ zoldmagazin.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés