»» ««

Csatornabúvár: Nagy óceáni kalandok

Egyéb

A búvárkodás egyik ismertnek számító arca, Monty Halls a házigazdája a világkörüli búvárkalandokról szóló sorozatnak.

Monty Halls neve azért számít mostanság ismertebbnek, mert búvárkönyv (amit mi is ismertettünk), televíziós műsor, utazásszervezés, sőt, az Underwater Channel nevű búvárcsatorna is felbukkan az önéletrajzában. Az angol Halls lehúzott pár évet a Royal Marines kötelékében, aztán a sereget otthagyva tengerbiológiát tanult. Érdeklődése hamar a víz alatti filmezés iránt fordult, és valószínűleg legismertebb munkája a 2005-2007 között bemutatott Great Ocean Adventures (Nagy óceáni kalandok) sorozat 17 epizódja.

Nálunk az Animal Planet műsorán lehet mostanában elcsípni Monty Halls kalandjait. Valóban kalandokról van szó, a film ugyanis nem tudományos álca mögé rejtőzve próbálja megragadni a nézők figyelmét. Egzotikus helyekre utazik a stáb, a Bahamáktól a Fülöp-szigetekig, Tongától Mexikóig, ahol Monty egyszerűen fogalmazva szétmerüli az agyát. Van némi ismeretterjesztés is a sorozatban, de a lényeg mégis inkább az, hogy élvezik a merülést a készítők. Általában adott hely legkülönösebb élőlényével való találkozás a fő cél, legyen az cápa, bálna vagy óriási tintahal, de emellett minden olyan dolog kedvéért szívesen víz alá bukik Monty, ami egy hétköznapi, kalandvágyó búvárt érdekelne.


Éppen ezért nehéz nagyon okosakat mondani a sorozatról. Nem lesz valaki képzett tengerbiológus a Nagy óceáni kalandokat megnézve, viszont néhány úticélt felvéshet a képzeletbeli "ezt látni kell"-listájára. Megvallom, számomra szimpatkus az a lelkesedés és öröm, ami a mindig vidám Monty Halls arcán látszódik egy-egy jól sikerült, izgalmas merülés után. Persze lehet irigyelni is azért, amiért ő olyan helyekre jut el, ahova mi nem nagyon, de könnyebb megbocsátani egy olyan embernek, aki szemmel láthatóan éppen annyira szeret búvárkodni, mint mi.

Great Ocean Adventures (Nagy óceáni kalandok)
2005-2007, RDF Television
17 epizód
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Umm Gamar

Egypt, Red Sea

6/13 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 36m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal teknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés