»» ««

Új, a teknősöket óvó horgot ajánl a WWF a horgászoknak

Környezetvédelem

Több ezer veszélyeztetett tengeri teknős menekülne meg évente, ha a halászok G-betű alakú horgot használnának – állítja a Természetvédelmi Világalap (WWF).

A WWF tájékoztatása szerint az Amerikai Óceanográfiai és Légkörkutató Hivatal által az Atlanti-óceánban folytatott vizsgálatok eredménye azt bizonyítja, hogy az új horog révén 90 százalékkal csökkenthető a véletlenül horogra akadó, halálosan megsebesített teknősök száma.

A G-betűre hasonlító horog kisebb valószínűséggel akad a teknősökbe, és eltávolítása is egyszerűbb, mint a J-alakú horgoké.

Az új horoggal ugyanakkor változatlan hatékonysággal lehet kardhalat fogni. A halászok horgaira évente közel 250 ezer kérges és álcserepes teknős akad a WWF adatai szerint.

A WWF az új horgot a Csendes-óceánon is kipróbálja, Ecuador térségében. Ecuador 15 ezer egységből álló halászflottája jelentős részben a teknősök vándorlási útvonalán tevékenykedik.

[ National Geographic ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

P29 Patrol Boat Wreck

Malta

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésroncs merüléshomokos élőhely mesterséges élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés