»» ««

Nemzetközi tiltakozónap a fókavadászat ellen

Környezetvédelem

A Sea Shepherd Conservation Society - 2005. március 15.-re - nemzetközi tiltakozónapot hirdetett meg, melynek célja: nemzetközi összefogással, a média segítségével, a nyilvánosság eszközével harcolni a kanadai fóka-"vadászat" ellen.

Erre az ez évre 325.000 fókabébi elpusztítására van engedély - tudhatjuk meg a Sea Sepherd oldaláról. Kanada többek között kiemelkedő környezetvédelméről ismert, ezért is érthetetlen a fóka-"vadászat" iránti állami tolerancia!
Az engedélyezés egyik indoka a halállománynak a védelme. A dolog visszáságára utal például, hogy a part menti vizek szennyezettsége miatt a tőkehal és egyéb honos halfajokban kimutatható új betegségek fordulnak el. A tőkehalaknak egyre kevesebb esélye van megélni a kifejlett felnőtt kort, korábban veszélytelen halak szaporodnak el, az ökoszisztéma felborult, a táplálékláncba mesterségesen nem lehet büntetlenül beakvatkozni.
Az Északi Sark közelében honos fókafajok évtizedek óta tartó ipari mértékű vadászata oda vezetett, hogy az állomány mára közel a tizedére csökkent. A "vadászat" során az elejtett fiatal alig egy hónapos állatok közel felét élve nyúzzák meg, mindezt csupán a prémjükért. A fóka húsa nem alkalmas emberi fogyasztásra, zsíros, kellemetlen állagú, és nagy bennyiségben tartalmaz az ember számára mérgező PCB nevü anyagot, mely nem tud kiürülni az emberi szervezetből, és már kis mennyiségben is bőr- és májbetegségeket valamint különböző termékenységi zavarokat okoz! Ugyanez vonatkozik a ma oly divatos Omega 3 zsírsavra is. Orvosilag igazolt, hogy csak a len- és a kenderolaj Omega 3 zsírsava alkalmas az emberi egészség védelmére.

- Az elmúlt években új "sportág", "szabadidős tevékenység" bontakozott ki a területen. Bizonyos összeg befizetése mellett a jelentkező aktívan részt vehet a fóka-"vadászaton". A "sportolók" arra sem veszik a fáradtságot, hogy pontos célzással megkíméljék áldozatukat a hosszú kínhaláltó! A megsebzett állatok keserves kínok között halnak meg.
http://www.seashepherd.org/seals/seals.html
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

East Of Eden (island #7)

Thailand

1/2 db alapján:unalmas(átlag: 3) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés