Le az étlapról
KörnyezetvédelemAngliában máris hatása van a cápák védelméért indított kampánynak, a cápauszony-leves eltűnése révén.
Az első eredményekről pedig máris be lehet számolni, ugyanis Southsea városának két étterme levette az étlapról a cápauszony levest. Megkönnyítette Jones helyzetét Gordon Ramsay nagy figyelmet kapott tévéműsora, ahol igyekeztek bemutatni az illegális uszonyozás világát, és sokak döbbenhettek rá, mi zajlik a tengereken. Albert Choi étteremtulajdonos elmondta, miután beszélt Jones-szal, belátta, hogy ami jó az élővilágnak, hosszú távon jobb az üzletnek is, így aztán ez a vitatott fogás lekerül az étlapokról. Noha évek óta felszolgáltak ilyet, mégis el kellett fogadni a természetvédők érveinek igazságát.
A kampányoló David Jones elmondta, nem az volt a célja, hogy az éttermeket pellengérre állítsa, egyszerűen csak beszélgetni akart a témáról, és megkérni az érintetteket, hogy gondolják át a dolgot. Vitázás helyett érvelt, és úgy gondolja, más is követheti a példáját: elég felkeresni a közelében levő kínai éttermet, és elmondani, miért tartja problémásnak ezt az ételt. Az éttermek ezzel a lépéssel akár jobb képet is kialakíthatnak magukról, ami üzleti szempontból előnyösebb, mint ragaszkodni a cápauszony-leveshez.
[ portsmouth.co.uk ]