»» ««

Hogyan legyünk jóban egy éhes fehér cápával?

Külföld

A kaliforniai Monterey Bay Aquarium ápolói elég sok tapasztalatra tettek szert a témában, miközben az akvárium díjnyertes méretű, a kaliforniai partoknál befogott hatalmas nőstény fehér cápáját ápolják.

Hogyan kell etetni egy éhes fehér cápát? Az ápolók szerint ez banálisan egyszerű, add neki a kedvencét és szeretni fog! Naponta kétszer készítik el a cápa-lakomát, ami makrélát, néha tonhalat - a cápák kedvencét -, aztán lazacot, esetleg sztéket csonttal tartalmaz. Minden ételbe C-vitamint és egyéb táplálékkiegészítőket kevernek, illetve antibiotikumot a cápa érzékeny bőre miatt.
Egy ápoló a medence felett lévő pallóról megmártja a vízben az ételt, majd a víz felszínén hagyja lebegni - a cápa pedig jön és nekiesik. Az akvárium egyik legnagyobb attrakciója a cápaetetés.
A cápák általábban naponta kétszer, reggel és délután kapnak enni, de néha csupán egyszer egy nap. Az ápolók nyomon követik az étrendjüket és a súlyukat, amivel hasznos információkat kapnak a cápa kalóriafelhasználásáról, mennyi ételre van szüksége ahhoz, hogy elérje a kifejlett súlyát, stb.
Az akvárium a mérésekhez lézertechnológiát használ, amivel az állat méreteit a legminimálisabb fizikai érintkezést is kerülve bármikor meg tudják állapítani.
Kapcsolódó link: http://www.mbayaq.org

[ divenews , Monterey Bay Aquarium ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

John Gilmor wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés