»» ««

Élelemért gyilkoló delfinek

Tudomány

Halálos versengés folyik a palackorrú és a kikötői barna delfinek között Nagy-Britannia partjai mentén az egyre fogyó élelemért.

Brit tengerbiológusok az utóbbi időben a barna delfinek számának rohamos csökkenését figyelték meg, és nem egy esetben bukkantak olyan elpusztult állatokra, amelyekről az utólagos vizsgálatok bebizonyították, hogy egy másik delfin okozta a halálukat.

A palackorrú delfinek egyedül vagy társaikkal együtt támadnak a náluk jóval kisebb termetű barna delfinekre: csőrükkel hatalmasakat vágnak rájuk, belső vérzést, bordatörést, tüdőrepedést okozva ezzel.

Az egy évben partra vetődött és elhullott barna delfinek száma 1995-ben még csak 40 volt, ez a szám 2004-ben elérte a 120-at. A tudósok szerint a 120 elpusztult delfinből 90-et a palackorrúak öltek meg a létfenntartásért folytatott küzdelemben.

Egy másik elmélet szerint azonban nem az élelemért folyó harc hevében ölik egymást a delfinek, hanem a palackorrú delfinek a náluk kisebb testű, barna delfineken tökéletesítik vadásztudományukat.

[ hirado.hu ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés