»» ««

Öt csillagos víz alatti hotel

Külföld

Miközben Bush elnök a Mars-expedíciót tervezi, a Poseidon Undersea Resort terveivel Bruce Jones kápráztatja el a földhöz ragadtabbakat.

Jones, aki az elmúlt 17 évet tengeralattjárók építésével és értékesítésével töltötte, most 40 millió dollárt fektet be, hogy felépüljön víz alatti luxushotel. A legdrágább szoba 15 méter mélyen lesz majd a Bahamákon található Eleuthera Island közelében.

Hasonlóan a floridai Key Largo partjainál található - eddigi egyetlen - víz alatti hotelhez, a Jules Undersea Lodge-hoz, a Poseidon vendégeknek természetesen nem lesz majd szükségük búvárfelszerelésre, hogy eljussanak a szobájukhoz Ehhez elegendő lesz a mozgólépcsőre fellépni. A nyomás miatt sem kell aggódniuk, nem lesznek dekompressziós gondjaik, mert az egész építményben felszíni légnyomás uralkodik majd.
Az éjszakánként megközelítőleg 290.000 forintért bérelhető szobájából mindenki kényelmesen, szárazon és egész nap élvezheti a víz alatti világot a hatalmas, megerősített, átlátszó akril ablakokon keresztül.
Az ötlet jól hangzik, de vajon meg is fog valósulni? Nehéz megmondani, sok mindentől függ, például jogilag elég érdekes helyzetet teremt egy víz alatti telek vétele.

Hasonló víz alatti építményt terveznek a gazdagságáról híres Dubaiban is. A Perzsa-öbölben építendő hotel 220 víz alatti szobával, 20 méter mélységben lesz majd. Az előnyös 500 dolláros (150.000 forint) szobaár már tartalmazná az épületben található éttermek illetve a koncert- és bálterem belépőjét is.

Jones, aki a nagyapjának tengeralattjáró-építő üzemében nőtt fel, elég korán megszerette a tengert. 9 éves korában kezdte a búvárkodást, és már az általános iskolából leveleket írt Cousteau-nak. 1993-ban indította el saját üzletét, a U.S. Submarines nevű céget, ahol tengeralattjárókat épít magánszemélyeknek, hoteleknek. A cége luxuskivitelű tengeralattjárói egy és nyolcvan millió dolláros ár között vásárolhatóak meg.

[ ABCnews ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, South Plato

Sudan

11/15 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 48m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa delfin teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés