»» ««

Halált hozó kerti törpék egy angol tóban

Külföld

A Wastwater mélyén található kerti törpéket több búvár életének elvesztéséért teszik felelőssé, ám a rendőrség eddigi kísérleteit a gyűjtemény felszámolására meghiúsította az, hogy hamarosan mindig újból visszakerült pár törpe ugyanarra a helyre.

A helyi búvárok állítják, évek óta tudnak már a törpékről. Mint elmondták, ez az ott merülő búvárok titka volt, ám mióta egyre többen tudnak róla, az ország minden részéből búvárok keresik fel a Wastwatert. Állítólag annak idején is volt már nagyjából 40 törpe odalenn, ám azóta csak szaporodott a számuk.

A rendőrség különleges egysége kiemelte a törpéket a vízből, mivel azokat hibáztatták amiatt, hogy a búvárokat a zavaros mélységbe vonzották. Ám eddig minden erőfeszítésük kudarcot vallott azon a téren, hogy a búvárokat meggátolják újabb és újabb törpék elhelyezésében. Egyikük egy fából készült repülőgépen ül, másikukat egy téglára erősítették, de akad fűnyírós, és olyan is, amit mindenki Gordon néven ismer. Az Ullswater tóban is hasonló kerti törpe gyűjteményt szeretnének kialakítani, és a búvárok már útjelző táblákat is készítettek.

A törpék a Pinnacles néven ismert merülőhelyen közelében találhatóak, ahol az itt életüket vesztő búvároknak emléket állító táblák is találhatóak. A törpék pontos helyzetét az interneten is közzétették, sőt, még egy kötél is vezet hozzájuk.

Steve Carruthers, aki 14 éven át volt a rendőrségi búváregység tagja, állítja, nagy attrakciónak számítottak a törpék. Az egész országból érkeztek a búvárok, hogy láthassák őket, ám mivel rövid időn belül három végzetes baleset is történt, el kellett távolítani őket.

Rob Watkins, a West Cumbria Sub Aqua Club elnöke nagyjából egy éve látogatott el a törpékhez. Véleménye szerint nagy a kísértés a búvárok számára, hogy túllépjék a normális mélységi határokat, ezért fontos az óvatosság. (A szerk. megjegyzése: más források szerint a törpék 45-46 méter mélyen vannak, ahol a víz alig 4 fokos!) A kerti törpék szerinte azért kerültek oda, mert a tóban alig van látnivaló, és talán éppen azért a Wastwaterbe, mert ott a legtisztább a víz. Amikor aztán a búvárok először meglátják a kerti törpéket, azt hiszik, csak képzelődnek.

Más tavakban is vannak víz alatti látványosságok. A Coniston Water mélyén a búvárok egy teljesen felszerelt fürdőszobát alakítottak ki vécével és fürdőkáddal. Akkor sem szabad meglepődni, ha a körzet egy másik tavának mélyén egy pár, betonnal kiöntött gumikesztyű tűnik fel az aljzatban, mint ha valakinek a keze lenne.

[ Cumbria Online ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés