»» ««

Cressi, Bare, Suunto újdonságok

(Hirdetés)
2/3. oldal


A Bare céget eddig ruháiról ismertük, most kimerészkedett a felszerelések piacára is. Ezek mind jól végig gondolt, újszerű ötletekkel rendelkező termékek.

Bare snorkel
Bare légzőcsövek
Bare Semi dry légzőcsövek
: Lágy gégecsővel, anatómiai csutorával, szeleppel készülnek. Különlegessége a gyorskioldó csatrendszer, aminek egyik apró fele a maszkpánton fixen tárolható, a légzőcsövet a másik felével egy mozdulattal tudjuk rácsatolni, emellett forog is, így nem fordul ki a szájból. A csat fel-le is képes mozogni a légzőcsövön, mégsem tud lecsúszni róla. A hullámtörő egyszerű, de teljesen megbízhatóan működik. Két verziója a Bare Semidry és a Semidry flex hat különböző színben kapható az átlátszótól és feketétől kezdve a neon színekig.

Bare Duo maszk
: A legtöbb gyártónak többféle maszkja van, hogy a fejformák különbözősége miatt lehetőleg mindenki találjon megfelelőt. Köztudott, hogy van egy-két olyan legendásan sikeres maszk, ami viszont szinte mindenkire jó. A Bare Duo maszkja ezen az úton halad, sikerült egy olyan könnyű, átlagos térfogatú, szinte széttörhetetlen szilikon maszkot készíteni, ami minden arcformára megfelelő, legyen az keskeny vagy széles. Maszkpántja extra széles és erős, ami gombnyomásra könnyedén állítható, robosztus csattal kapcsolódik a maszkra. A sznorkelekkel azonos hat féle színben kapható.

Bare Black Jack kiegyenlítő térfogat:
Bare trilam táska
Bare trilaminált táska
A Bare mellényekre nem a tömeggyártás, hanem az egyedi tervezés jellemző. Minden egyes apró részletében átgondoltak, profi felhasználásra készültek. Mindenhol erős kordura anyagot használtak, így gyakorlatilag egy életre szól. Van benne dupla vastagságú párnázott háttámla, állítható rugalmas hasi öv, amin egy kisebb súlyzsebet is találunk. Három gyorsleeresztő szelepe van, az inflátorfej masszív, erős műanyag fém belsőrésszel készült, így szétszedhető és könnyen javítható, az inflátortömlő erős, vastag anyagú. Extra mennyiségű fém D gyűrű, integrált nagyméretű súlyzseb (oldalanként 4-6 kiló is belefér) biztonsági rögzítésű, dupla trimzsebet is találunk. Hatalmas cipzáros külső zsebet is találunk mindkét oldalon, amelyek mögött mindkét oldalon külön hengeres, belső karabíneres zseb helyezkedik el, pl. bójának, kaniszteres lámpának ideális. Külső robosztus szállító füllel rendelkezik a megszokott palack magasságállító fül mellett, így emeléskor nem kell az első lépcsőt, palackcsapot gyilkolni. Hímzett feliratokat és fényvisszaverős csíkot is találunk, valamint belülről megerősített késrögzítő szemeket.

Bare Táska:
Görgős, kihúzható nyelű, 100 literes űrtartalmú, így egy komplett felszerelés is könnyedén belefér. Legfontosabb tulajdonsága, hogy abból a vastag trilaminált anyagból készül mint a szárazruha, így szinte nem lehet szétszakítani. Anyaga miatt könnyű súlyú de erős, a gondosan megtervezett méretei miatt nem lóg le a reptéri futószalagról sem. A 4 csavarral rögzíthett kerekek megerősített, de egy esetleges törés esetén is könnyedén cserélhetőek. A táska felállítva is stabilan marad, alja merev kialakítású, minden cipzár dupla, lezárható nagy kocsis, a varrások dupla visszahajtott kivitelűek.
Extraként találunk rajta egy belső, de kívülről megpakolható száraz, vízhatlan zsebet, ahol a száraz ruhák akkor is azok maradnak, ha belül csuromvizes felszerelés van. Tetején fogantyú, elején kézre álló helyen vízhatlan zseb papíroknak, stb. Külső uszonytároló zseb egy oldalon van, mégis mindkét akár XL méretű uszonynak is elégséges. Mindezek mellett a táska könnyű, strapabíró, praktikus.

Bare neoprén nedves ruhák:
Bare Velority női
Bare ruha női szabással
A Bare neoprén ruháknak három új kategóriája lett, amelyek anyaghasználatban, rugalmasságban, szabásban és természetesen árban különbözőek.
Sport: Esztétikus és olcsó, kékes és halvány pirosas színben kapható család. Nem rugalmas anyagú, de teljesen anatómiai szabású és 17 féle konfekcióméretből választható, így bár nem elasztikus mégis kiválóan illeszkedik használójára. Kéznél, lábon mandzsetta, lábon cipzár, csukló és boka felett speciális belső vízzáró gyűrű, ami megállítja a vízmozgást, de le- és felvételnél nem akadályozza viselőjét.
Velocity: Már létező család amely új designt kapott. Mindent képvisel, mint a sport, de ez már három különböző nyúlású anyagból készül: lábon fix és meleg, a törzs kevéssé elasztikus, karoknál, hajlatoknál viszont nyúlékony, elasztikus anyagot alkalmaztak. Hátul a deréknál torziós harmónika kialakítás nem engedi, hogy a cipzárnál elszakadjon a hajlongás miatt a ruha.
Elastek: a csúcsmodell anatómiai szabású, még elasztikususabb anyaghasználatú, mint a Velocity. A vízzáró gyűrű szélesebb, így jobban szigetel, szélesebb tapadórész nyak és cipzár alatt, strapabíró fém kocsi a cipzáron. Belső felülete egyik irányba csúszós így rendkívül könnyű felvenni.
Mind a három család 5 és 7mm vastagságban is kapható, emellett létezik 3mm-es vastagságú ruha is ugyanezen családokban, minden ruha rendelkezik nyúlékony térvédővel. Minden típusú ruhának létezik saját csuklyás felsőrésze, amelynek anyagkombinációja, színe megegyezik az alsó részével. A felső rövid ruha trikószabású, tehát nem nyúlik rá a karra így a hajlatokban nem lesz dupla anyagvastagság, megmarad a mozgás szabadsága. A karoknál elasztikus vízzáró csíkkal zárul ezzel megakadályozva a két ruha közti vízmozgást, mindegyiken perforált, belső takarású csuklya található.
Minden családban külön női és férfi modellek vannak, nemnek megfelelő szabással, színválasztékkal, mintázattal. A gyártó kínál még többféle aláöltözőt, thermalskin csuklyával vagy anélkül a legkisebb gyerektől a XXXXL méretig.

Bare szárazruha:
Bare HD Tech
Bare HD Tech
A gyártó a világon egyedülálló módon lifetime garanciát ad a ruha minden olyan részére, amit a gyár készített, ide értendő tehát az anyag, ragasztás, illesztés. A cipzár és mandzsetta mivel kopó alkatrész, nem tartozik bele. Emellett 2010-ben 15-18%-kal csökkentek az árak a minőség romlása nélkül, ezáltal elérhetőbbé téve a ruhákat.
A neoprén szárazruhák közül a 6mm anyagvastagságú a legolcsóbb, a következő lépcső a 4mm kompresszált neoprén anyagú, ezek mind hátul cipzáras kivitelűek. A csúcsmodell a 2mm kompresszált neoprén ruha, amelyből választhatunk van elől és hátulcipzáras kivitelt, derékrészénél torziós, hogy hajlongásnál, hátranyúlásnál se feszüljön a ruha. Gyárilag noprén nyakmandzsettával érkezik mind a három változat, amely legalább 5-8 évig tart, a csuklón palacknyakú, méretre készül 7cm felfekvésű latex mandzsetta található.
A Trilaminált szárazruhák olcsóbb változata hátul cipzáros, alul felül más anyagból készül, könnyű, jól néz ki, természetesen ez sincs átszúrva, ragasztott mint minden Bare szárazruha. A következő trilaminált szárazruha már cordura anyagból készült, roppant starabíró.
A csúcsmodell a Trilam HD techdry, új fejlesztésű roppant erős trilaminált anyagból készült, örökéletű, szinte elnyűhetetlen (a gyár golyóállónak -bulletproof- anyagnak nevezte el). A karnál többféle színben kérhetjük, egyébként teljesen fekete. Minden kényelmi dolgot tud, elől cipzáras, torziós derékrésszel készül.

Az összes Bare szárazruhára jellemző, hogy nincs átszúrva csak ragasztva, stapabíró szelepekkel rendelkeznek. Alap felszereltséghez tartozik a kevlár térdvédő, vízhatlan zsák, inflátor, talkum, vax. Bármely ruha felár nélkül kérhető a ruhával összeépített csizmával, vagy ún. softboot-tal (neoprén zokni, amihez külön bakancsot viselünk), valamint a neoprén nyakmandzsetta helyett kérhetünk latex-et is. Szintén fontos, hogy az összes ruha egyedi pontos méretfelvétel után személyre szabva készül el, és ez a névreszóló egyedi gyártás az alapárban benne van, nem extra költség. Szintén különlegesség, hogy külön férfi és női szabással készül a ruha.
Kérésre bármely ruha felszerelhető hat féle zseb bármelyikével, kérhetünk bele kantárt, a gyártási idő nagyjából 4 hét.

A Bare ruhákról a bare.hu oldalon kapunk további információkat, megvásárolhatóak az Aquanauta búvárcentrum-ban.

Az írás a következő lapon folytatódik!


Merülőhelyek

Costa Brava - L`lafranc - Canons

Spain, Mediterranean

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben földközi tengeri muréna

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés