»» ««

Egy kaszkadőrlány naplója

A búvárkodásról
3/3. oldal


6.nap:

Szabadnap. Úgy volt, hogy átmegyek Sonomába és körbenézek a Vortexéknél, de mivel hajnali négyig dolgoztunk, nem bírtam felkelni dél előtt. Addigra már késő volt nekivágni a négy órás útnak. Melegebb volt, mint a pokolban. A hőmérő 50 Celsius fokon állt! Egy ideig a medence mellett lustálkodtam Nino haverommal, de egy idő után elviselhetetlenné vált a hőség, így a nap hátralevő részét a légkondis szobámban TV nézéssel töltöttem néhány közbeiktatott szundítással.

7.nap:

Jessica Szohrral
Reszt vettem egy igazán klassz "special effect" készítésében. A jelenet az volt, hogy az egyik színész felborul a jet-skijével és 360 fokot pördül, majd megy tovább. A jet-ski egy darun volt rögzítve, amit egy motorhoz erősített kötélen húzva forgattak. Mike Cameron és én hoztuk létre a kipufogóból jövő buborékokat két DPV-vel és a pótreduktorunk buborékjaival. Nagyon élethű lett amikor minden összeállt.

Később ismét biztosító búvárként voltam a vízben, Jessica Szohr (Gossip Girl) segítőjeként. Kiderült, hogy ő is magyar (bár még sose volt Magyarországon). Nagyon jó fej lány és cseppet se volt elszállva magától, pedig elég híres. Nagyon élveztem, hogy a kedvenc TV sorozatom egyik szereplőjével dolgoztam, de egyben bizarr és szürreális is volt.

Délután a "special effect" srácok rengeteg vért (azaz festéket) kentek a testemre a barlangi haldokló jelenetem forgatásához. Mindegyikük szentül állította, hogy ennél több vért és emberi belsőséget meg semelyik horror filmhez sem használtak.

A rendező, Alexandre Aja állítólag a horrorfilmek Fellinije. Én nem túl sok horrorfilmet nézek, úgyhogy nem tudom ezt megítélni. Meg kell, hogy mondjam, minden szükséges hozzávalót bevetett a sikerhez: jó testű napbarnított fiatal lányokat (pornósztárokat is) és fiúkat falnak fel piranhák a tavaszi szüneti bulik alatt. Mindez HD-ben.

Albumhoz klikk a képre.
Az én jelenetem kissé bonyolultabbra sikerült, mint az tervezve volt, ugyanis amikor a szétmarcangolt lány maradványait filmezték, elfelejtettek búvárfelszerelést adni rá. Így nekem nem csak szimplán meg kellett halnom háton úszva a barlangban miközben piranhák vacsorájává váltam, hanem a búvár cuccomtól is meg kellett válnom az életem utolsó perceiben. Meg jó, hogy gyakoroltam.

A rendező új irányú elképzelése következtében én kapálódzva próbáltam magamról lerázni az éles fogú hal bandát miközben letéptem a full-face maszkot az arcomról, hogy a ver és a pezsgő buborékok keveredése még drámaibb képet alkosson. Ezek után már az arcomról is hessegettem a nagy testű halakat levegő nélkül a szűk barlangban még pár másodpercig, majd az utolsó erőmmel kikúsztam a barlangból.

Bevallom, kicsit ijesztő volt a tudat, hogy a szűk barlang mindkét kijáratát operatőrök zárták el. Semmit nem láttam, a búvárcuccomat elhajítottam és vissza kellett tartanom a lélegzetemet. Szerencsére John, Tanner, Mike és Alex nem hagyták a véletlenre, hogy egyben és életben jöjjek ki. Megcsináltam párszor és ezzel én "wrapped" lettem, mehettem haza, mivel ez volt az utolsó jelenetem.

Az ebben a filmen való munka életem egyik legnagyobb kihívása volt. Megelégedettség és büszkeség töltött el, és az iparág legjobbjaival dolgozhattam együtt. Rengeteget tanultam és tapasztaltam meg az elmúlt hét alatt. Remélem meg voltak velem elégedve és legközelebb is hívnak majd.

Gőgh Szilvia

[ A miss-scuba.com oldalon megjelent írás nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. bohóchal 2009 sze 23. 11:05  
Hátizé. Még szerencse, hogy más az ízlésem.
De hogy legyen elég pihentagyú adrenalinhiányos, aki ilyen "filmeket" kedvel...

Merülőhelyek

Canico de Baixo aréna

Portugal

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés