»» ««

Veszélyforrás a bombákkal megrakott hajóroncs

Egyéb

A Kent partjainál nyugvó, robbanóanyagokkal teli hajóroncsot a közeljövőben felrobbanthatják.

Az SS Richard Montgomery, ami a második világháború idején süllyedt el Sheppey közelében, körülbelül 13,700 bombát szállított, köztük a környezetre súlyos fenyegetést jelentő eszközöket is. Bár a hajót az eredeti helyén hagyták 1944-es elsüllyedése óta, SS Richard Montgomeryállapotát folyamatosan ellenőrzik. (A szerk. megjegyzése: mennyivel más ez az évenkénti felülvizsgálat, mint a pesti uszály története, ahol évtizedek múlván próbálták kideríteni, van-e ott bomba vagy sem.) Egy új jelentés azonban kilátásba helyezi, hogy ez az ellenőrzés nem lesz elegendő a továbbiakban, és akár a roncs felrobbantására is szükség lehet.

A körzet parlamenti képviselője, Derek Wyatt felhívta az illetékes David Jamieson figyelmét a helyzetre:
- Pusztán az állapotfelmérés hosszú távon már kevés, ez szerepel a jelentésben. Mondhatni, két és fél megoldási lehetőség kínálkozik. Az egyik az, hogy acélkerítéssel vesszük körül, a második az, hogy felrobbantjuk, a harmadik pedig, hogy megpróbáljuk máshová vontatni és ott felrobbantani.

Wyatt szerint az acélkerítés a legkevésbé szerencsés megoldás, mivel az esetleges véletlenszerű robbanást nem akadályozza még, és akár még nagyobb kárt is okozhatnak a robbanás következtében szétrepülő acéldarabok - emiatt ezt a változatot félmegoldásnak tartja. Hozzátette:
- A két robbantással járó lehetőség az igazi megoldás, de ezek számos veszélyt hordoznak magukban. Ezért fontos a közvélemény tájékoztatása. El fog jönni a kritikus pillanat, és akkor nagyon sok bizalmas információt kell nyilvánosságra hoznunk.

Mint azt Wyatt elmondta, a kormányzat éppen azért döntött a nyilvánosság tájékoztatása mellett, hogy megakadályozza az ellenőrizetlen kiszivárogtatást, ami esetleg a sajtó hangulatkeltését vonhatná maga után.

[ Kent Online ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abington Reef

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés