»» ««

Roncsokra bukkantak a Finn-öbölben

Külföld

Ismét egészen más cél vezette a víz mélyén kutatókat, akik váratlan felfedezéseket tettek.

A januári gázválság idején ismét középpontba került az Oroszországból kiinduló gázvezetékek terve. Az Európa északi részének kiszolgálására szánt Északi áramlat elnevezésű vezeték fektetése előtt felméréseket végeznek a tengerfenéken, elsősorban fel nem robbant aknákat és torpedókat keresve, ám 50 méteres mélységben hajóroncsokra akadtak a Finn-öböl mélyén.

A hat hadihajó Nagy Péter flottájához tartozhatott. Az egyik 16 méteres, az akkori holland hajókhoz hasonló szállító hadiihajó különösen érdekes. Noha a hosszú idő során, amit a mélyben töltött, erősen megrongálódott a hajótest, a hajó felszerelései nagyon szép állapotban maradtak meg.

A roncs elhelyezkedése miatt nagyon megnehezítheti az Északi áramlat gázvezeték megépítését, így a mérnökök azt tervezik, hogy a maradványokat kiemelik. Állami segítségnyújtással jövő nyáron hozhatják a felszínre a tárgyakat, és Kalinyingrádban állítják majd ki azokat a Világóceánok Múzeumában.

[ rusnavy.com ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés