»» ««

Egy barlangi búvár eltűnt egy holttest keresésekor

Külföld

A dél-afrikai Boesmansgat barlangban eltűnt annak a búvárcsapatnak az egyik tagja, amely Deon Dreyer testét próbálta kiemelni. A kutatást azonnal félbeszakították.

Dave Shaw, aki a 270 méteres mélységből fel kívánta hozni a búvárt, nem jelentkezett a 220 méteres tervezett találkozási pontnál, ahol társa, Don Shirley várt rá szombat reggel. A műveletet a rendőrség részéről irányító Ernst Strydom elmondta, hogy semmilyen mentőakció nincs tervbe véve, a rendkívül veszélyes körülmények miatt.

Közben Don Shirley, a merülés technikai koordinátora dekompressziós betegség tüneteit fedezte fel magán, és bár szombat délután hat órakor kellett volna a felszínre emelkednie, kora délután emelkedett fel. Állapotáról a nyolc fős búvárcsapat többi tagja számolt be. A merülésre a búvárok egyébként szombat reggel 6,15-kor indultak el.

Deon Dreyer tíz évvel korábban, 1994-ben vesztette életét a barlangban, ami a világon a harmadik legmélyebb édesvízi barlang. Mindössze 20 éves volt. A most eltűnt búvár, Dave Shaw tavaly év végén egy rekordkísérlet közben talált rá a holttestre, és akkor fogadta meg, hogy megpróbálkozik a kiemeléssel, ezért merült újra a barlang mélyére. A helyszínen a terv szerint ott kívánt lenni Deon Dreyer édesanyja is, aki szeretett volna egy utolsó pillantást vetni fia földi maradványaira.

[ News24 ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 25m felett , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés