»» ««

Bali ajánló: Tauch Terminal

Utazási élmények
2/2. oldal


A szállások egy része, ahogy már írtam teljesen újjáépült (de hónapokon belül a maradék kis rész is átépítésre kerül) és nagyon igényesek lettek. Modern stílus keveredik a balinéz kézművesipar remekeivel, hatalmas belső terek vannak (közel 40 nm a szoba, plusz 10 nm a terasz), sok a fény.

Az összes szoba tengerre néz, a földszintieknek napozóágyas terasza van, az emeletieknek erkélye kiheverős párnázott kiugróval. Minden szoba klímával és ventilátorral is ellátott, mint ahogy a hűtő, a meleg vizes fürdőszoba is alap. A szobában elég sok konnektor van (öröm a fotósnak, videósnak, tud hol tölteni ha nem a kameraszobában teszi), de nagyon figyelmes apróság, hogy áramforrást találunk a teraszunkon a nyugágyak mellett, sőt az étteremben is, ha laptopunkat ott használnánk és merül az akkumulátor. Egyébként az egész terület wifivel lefedett, ami a helyi viszonylatban kimondottan gyors (saját 24 órás műholdas internetkapcsolatuk van!), úgyhogy lehet a nyugágyunkból divecenter.hu-t olvasni a merülések között.
A most átépítésre kerülő megmaradt szobák szintén modernizálódnak, de a stílusa és elrendezés inkább klasszikus és nem annyira modern lesz, így jövőre az ideérkező vendégek választhatnak melyik stílus áll közel a szívükhöz- árban és felszereltségben nem lesz különbség.

Már a három local merülőhely is meglehetősen változatos lehetőséget nyújt, itt szinte mindent megtalálni amit Bali adhat. A Liberty hajóroncs egy oázis, hatalmas Bumphead papagájhalak, öreg napóleon vagy épp forgó jackfish raj tanyája, reggelenként még cápát is láthatunk, és persze ne feledjük az apróságokat, élükön a híres pygmy csikóhallal. De emellett lágy- és kőkorallok, a sekély homokon háromféle garden eel, csigák, polipok élnek itt, a hajón mindenfelé tisztogató állomás van és még sokáig sorolhatnánk a roncs csodáit. Nem véletlenül Bali egyik legfelkapottam merülőhelye. A bázis előtti Coral Garden sekély részén apróságok, csigák, sáskarákok, levélhal tűnnek fel, de itt is laknak nagy sügérek a mesterséges zátony körül, vagy említhetem a gyönyörű kékszalagos angolnát, a hatalmas anemónamezőt is. Mélyebben a homokon a tisztogató állomások vannak, de mi három méter mélyen többször láttunk szirtcápát is. A Drop off egy fal, halrajjal a sarokban, hatalmas gorgóniákkal a falon, apróságokkal a sekély öböl homokján, szerencsével cápa is jöhet a nyílt víz felől. Ez csak az a három hely volt, amit a bázisról akár unlimited csomagban is merülhetünk, nitrox-szal. Emellett naponta egy közeli csónakos merülés is van Jukunggal, mint például a makrósok favoritja a Seraya, harlekinrákokkal és egyéb kedvelt muckdive-os apróságokkal.

Természetesen nem csak a környéket merülhetjük, a bázisról másfél órás transzferrel Padangbai-i kifutással szerveznek merüléseket Nusa Penidára mola-mola, vagy épp mantarája nézőbe, és szintén kényelmes légkondis busszal elérhetjük a Menjanganra induló hajókat is, vagyis ezzel a bázissal elérhetőek Bali legfontosabb merülőhelyei úgy, hogy nem kell feladni a kényelmes szállással, az ingyenes nitrox-szal és egyebekkel járó megszokott körülményeket.
A hajós merülési napokon az árban természetesen a meleg ebéd és a korlátlan folyadék fogyasztása is benne foglaltatik.
A Tauch Terminálnak Tulambenen nincs hajója, helyi csónakokat használnak a közeli, de mégsem gyalogos helyekre, ám Padangbai-ban három hajója is akad, amivel Nusa Penidára mehetünk. A cégnek van még bázisa Jimbaranban is, ahonnan főként a déli nagyvárosok vendégeivel (Kuta, Denpasar) indítanak napi utakat, illetve van egy szafarihajójuk is, amivel Lombok, Komodó szigeteket és környéküket barangolhatjuk be.
Kedves apróság a naponta megjelenő helyi "újság", amiben megtudhatjuk hová szerveznek szárazföldi programot (ha a merülés mellett a szigetet is megismernénk), milyen hajós merülések várhatóak, sőt naponta más-más extra szolgáltatásra, mint spa, masszázs van 20-30 százalék kedvezmény, a Resortban ugyanis a búvár mellett wellness központ is található.

Mi egy hetet töltöttünk a Tauch Terminal tulambeni Resortjában, és nagyon jól éreztük magunkat, jó szívvel ajánljuk mindenkinek. Itt kényelmet, jó kiszolgálást találunk, emellett szépeket merülhetünk, vagy felfrissülhetünk ha úgy tartja kedvünk. A szállások igazi otthonná válnak a napok során, a bázison első nap után már tudják a számod, minden karnyújtásnyira van és komfortos, merüléseknél az ingyen nitrox pedig nagyon nagy előny. Aki már járt itt, jöjjön újra, a megújult Resort mindenképpen kellemes meglepetés lesz!



Kapcsolódó link: Tauch Terminal Resort Tulamben
Kapcsolódó képtár: Bali 2008 Tulamben , további képek a megújult Resortról

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Indonézia-ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. Garfield33 2008 nov 27. 21:28  
Nálam a bázis az egész kócerájt jelentette, te birka...
 3. Bunny 2008 nov 27. 18:57  
Jól mondja bálnabácsi. Bár a tisztítóállomás meglett elsőre, csak macsek váltig állította, hogy a bázis roncs felöli sarkánál van, sőt. Na annyira azért nem :)
 2. Kékbálna 2008 nov 27. 15:51  
Hoppá! Ezért nem lett meg a tisztító állomás elsőre. Most ha jól látom a Drop Off-hoz közeli sarkon van a bázis. Gondolom a lejárat is ott van. Régen a közepén volt a lejárat. Ott ahol most a beach bar van.  Ha a beach barnak hátat fordítasz a parton és lemenetelsz 29-re meg lesz a tiszító állomás. Talán egy kicsit a roncs felé. Így van Nyuszi?

Egyébként trükkösek a fiúk. Így közelebb került a Drop Off és csak egy kicsit lett meszebb a roncs. A Coral Garden szempontjából meg mindegy.
 1. Bunny 2008 nov 27. 08:36  
Kékbálna és a többi már ottjárt kedvéért az új bázis alaprajza. Most kaptam meg.

Merülőhelyek

Marsa Abu Dabab / Dugong Bay

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyteknős cápa egyéb tengeri emlős nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés