»» ««

Összefoglaló 2005 első Sójáról

Egyéb

A hónap első szerdájának estéjét ismét számosan töltötték az ELTE Mogyoródi előadójában, hogy részt vegyenek a Tengeri Só soron következő előadásán.

A programot Juhász István vetítése nyitotta, akinek képeit már több helyen is láthattuk publikálva, de ez volt az első alkalom, hogy a Són is bemutatkozhatott a közönség előtt. őt követte Kiss Gábor, aki a floridai tengeri tehenekről tartott nagyszerű képekkel illusztrált prezentációt. Előadása után fogadhatta a gratulációkat az Év Természetfotósa 2004 pályázat fődíjasaként, amit az ezen pályázat anyagából válogatott (nem csak víz alatti képeket tartalmazó), rendkívül színvonalas összeállítás vetítése követett.

A program első részét Riczler Gusztáv filmvetítéssel kísért beszámolója követte a 214 méteres, magyar mélységi rekordot jelentő egyiptomi mélymerülésről. Valószínűleg még sokáig záporoztak volna a kérdések, de az idő hiánya miatt rövid szünetet követően tovább kellett lépni az utolsó programpontra. Az elhúzódó előadás miatt az utolsó előadást meg nem váró nézők sajnálhatják, hogy el kellett menniük, ugyanis Csomós Róbert 35 éves búvármúltjának számos különös, megmosolyogtató vagy komor epizódjáról mesélt nekünk. Az 1956-os forradalom után Izraelbe emigrált, majd a kilencvenes években hazatelepült kalandor szigonyos halászként kereste kenyerét, de szót ejtett az általa felfedezett roncsokról, az élővilág pusztulásának okairól. Élményeit könyvben is összefoglalta, a Búvárkalandok bibliai vizekben című kötetből hozott példányok pillanatok alatt el is fogytak nagy sikert aratott előadása után.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog

Hungary

6/16 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 12m, látótáv: 0-4m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés