»» ««

Senki sem emeli ki a bombákat

Magyarország

A II. világháború idején elsüllyedt, fegyvereket, lőszereket szállító német uszályról tettek bejelentést a rendőrségen.

A bejelentő szerint több száz tonna robbanóanyag található a német roncson, a bombák ereje elég lenne a rakpart lerombolásához, és a pesti belvárosban is súlyos károk keletkeznének. Több búvár, így Lánczy Ferenc is lemerült a helyszínen, oxigénpalack nagyságú lövedékeket láttak az elsüllyedt hajóroncson.

A BRFK sajtóügyeletese lapunkkal közölte: bűncselekmény nem történt, az ügy nem a rendőrség hatáskörébe tartozik. A BRFK ugyanakkor levélben értesítette a roncsról a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát.

Dobson Tibor, a Katasztrófavédelem Országos Parancsnokságának szóvivője a Blikknek elmondta: még nem kapták meg a rendőrség levelét. - Ha a roncsok és robbanószerek kiemeléséről döntenek, az nem a mi feladatunk, ehhez sem eszközünk sem illetékességünk nincs. Segítséget nyújtunk, igaz, még azt sem tudjuk, kinek. A veszély elhárítását a Honvédelmi Minisztérium sem tartja feladatának.

A víz alá került lövedékek száz évig is működőképesek maradhatnak, bár a folyamatos rozsdásodás csökkenti veszélyességüket.

[ Blikk ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Jackson Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) könnyű körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés