»» ««

Gyanús halálesetet vizsgálnak

Külföld

Az ifjú feleség a nászúton vesztette életét egy merülés során.

Éppen tíz napja volt házas az amerikai Gabe Watson és 26 éves felesége, Tina Watson, amikor a Nagy Korallzátony egyik merülőhelyén Tina rejtélyes körülmények között életét vesztette. Levegője még bőven volt, felszerelése működött, reduktorát pedig a szájában tartotta. Mivel a szakértők kizárták az egészségügyi okot és a felszerelés hibáját, csak két lehetőség maradt: tragikus baleset vagy erőszakos halál.

A még 2003. október 22-én, a Yongala roncsnál bekövetkezett tragédia vizsgálatát a halottkém a közelmúltban indította meg. Azt már az elején leszögezték, hogy egy kezdőnek számító búvárt (Tinának mindössze 11 merülése volt) aránylag könnyű megölni a víz alatt. Felvetődött lehetőségként, hogy elzárták a palackját 15 méteres mélységben, és Tina pánikolni kezdett, és nem volt képes a mellényt esetleg levenni, és a csapot kinyitni. Akár az is megtörténhetett, hogy erős testfelépítésű férje magához szorította, hogy ne tudjon a felszínre menekülni.

Miközben a levegőért kapkodó fuldokló nő elájult, majd megfulladt, férje a feltételezések szerint végig a szemeibe nézett. Ezután egyszerűen újból kinyitotta a csapot, és hagyta a testet a mélybe süllyedni. Azért is lett volna erre lehetősége, mert a látótávolság nem volt túl jó: alig 10-15 méter. A tanúk szerint kiabálva érkezett a felszínre: "Elvesztettem a feleségemet!"

Ugyanekkor a három tanítvánnyal víz alatt levő Wade Singleton búvároktató észrevette a hátán fekvő Tinát, akiről azt hitte, a halakat nézi a felszín irányában. De feltűnt neki, hogy nincs mit nézni abban az irányban- és nem voltak buborékok sem. Azt a drámai pillanatot, amikor Singleton kétségbeesetten Tina mentésére indul, teljesen véletlenül lefotózta egy turista, Gary Stempler. Ez a felvétel is része a bizonyítékoknak.

Gabe Watson az eset után 16 különféle verziót adott elő a balesetről. Azt állította, hogy felesége az erős áramlás miatt kezdett pánikolni. Arról is beszélt, hogy Tina letépte a maszkját és kiütötte reduktorát a szájából, így megvakítva nem tudta megnyugtatni feleségét, és a felszínre emelkedett. Mindenesetre furcsának tartják, hogy a mentőbúvári képzettséggel rendelkező férj, hogyan hagyhatta a víz alatt pánikoló, kezdő búvár feleségét. (Persze az is elhangzott, hogy a mentőbúvári végzettség messze nem jelenti azt, hogy a búvár bármilyen, a víz alatt jelentkező veszélyhelyzetet kezelni tudna.) Szintén magyarázatra szorul, miért tartott két percig az emelkedés a felszínre 15 méterről, miközben Singleton, kezében tartva Tina Watsont, 30 méterről másfél perc alatt a víz felszínére tudott jutni.

Arra is van tanú, hogy Gabe Watson erősen átkarolta feleségét a víz alatt, mielőtt elengedte volna. A férj durva tréfájára is sokan emlékeztek, aki a temetés után azon viccelődött, hogy alig plusz 10 dollárért olyan biztosítást köthetett volna feleségére, ami egy millió dollárt fizetne. A valóságban viszont mindössze 33,000 dollárt kapott, és öröksége egy jelzáloggal terhelt ház és egy autó volt. A megözvegyült férj viszont az általa elszenvedett lelki sérülésekért több százezer dollárra perel egy biztosítótársaságot és egy utazásszervezőt.

Odahaza az Egyesült Államokban a rendőrség gyanúsítottként nevezte meg Gabe Watsont. Az ausztráliai Townsville városában dolgozó nyomozó, Gary Campbell elmondta meghallgatásán, hogy a férj viselkedését bizarrnak találta, utalva ifjú feleségének biztosításával való viccelődésre, a lépéseket az exhumálásra. Azt is furcsának találta, hogy még csak sírkövet sem állított Tinának, a sírról pedig eltávolította felesége szüleinek virágait.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, Cousteau Precontinent II.

Sudan

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés