»» ««

Két barlangi búvár tűnt el a Yucatan-félszigeten

Külföld

A híres mexikói barlangok (cenote) egyikéből, amelyik Tulum közelében található, nem tért vissza két búvár, akik december 9-én indultak el utolsó merülésükre.

Az 53 éves Kent Hirsch és a 36 éves Micheal Nast egyaránt Pennsylvaniában élő amerikai állampolgár volt. Mind a ketten tapasztalt roncs- és barlangi búvárnak számítottak, és gyakran merültek együtt.

A két búvár egy víz alatti járat felderítésére indult a Yucatan-félszigeten Mexikóban, amikor az eddig vizsgálatok szerint elvesztették a vezetőkötelet, ami a barlangon keresztül vezet, és jelzi, hol van a legközelebbi kijárat. A barlangi búvárok, ha eltávolodnak a vezetőkötéltől, a saját kötelüket erősítik rá, hogy folyamatosan biztosítva legyen a kivezető út.

Elszakadva a vezetőkötéltől, a két férfi elhasználta a levegőkészletét azelőtt, hogy a felszínre érhettek volna. A velük egy időben merülő másik pár két tagja, William és Jane Downey, akik jó barátságban voltak az eltűnt búvárokkal, sikeresen visszajutott a felszínre. ők riasztották a mentőket, amikor Hirsch és Nast nem érkezett vissza a kiindulópontra.

[ Divernet ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés