»» ««

Füstbe ment galapagosi túrák

Külföld

Sok búvár számára jelenthetett kellemetlen meglepetést, hogy az ecaudaroi hatóságok egyik pillanatról a másikra megvonták búvárhajók működési engedélyét.

Gyakorlatilag 12 szafarihajó működését függesztették fel a térségben. Jelen pillanatban csak a Sky Dancer, a Galápagos Aggressor és a Santiago Dunn rendelkezik engedéllyel. A probléma abból ered, hogy az új, búvárhajókra vonatkozó licenc életbe lépését csak 2008-ra várták, és az év végéig a hajók a szokásos engedélyekkel kívántak működni.

Ám a nemzeti park új vezetője, Raquel Molina azonnal életbe léptette a szabályokat, mert sokak szerint a turizmussal foglalkozó cégek meglehetősen könnyen igazították a saját elképzeléseikhez az előírásokat. Nagy nyomás nehezedik Ecuadorra azért is, mert az UNESCO állásfoglalása szerint a Galápagos-szigetek veszélyeztetve vannak a tömegturizmus és a halászat által.

Több búvár is azzal kellett szembesüljön ezek után, hogy jó előre lefoglalt útját visszamondták, vagy csak a bizonytalan jövőben lesz talán lehetősége egy galápagosi búvártúrára. Akad cég. amely a honlapján teszi folyamatosan közzé a helyzetről szóló híreket, hogy a több tucat érintett utas tájékozódhasson. Az ecaudori illetékesek a hírek szerint folyamatosan egyeztetnek a kérdésről, de nagyon úgy fest, hogy sokak nagy terve az álomutazásról fog a kútba esni.

[ DIVE ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole / Azure Window

Malta

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 30.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés