»» ««

Amikor két hétig 'jól csináltam'

(Hirdetés)
4/4. oldal


DIR Kft.Első és talán lefgontosabb tanulság, ami egyébként minden felszerelésre igaz, merülés előtt ismerd meg, tanuld meg a felszerelésed használatát!
Hogy ez mennyire nem butaság, épp az Adrián tapasztaltam. Egy hajón utaztam néhány nagyon komoly technikai búvárral. Vagy legalábbis úgy kinéző búvárral ... Mindenük megvolt, teljes technikai felszerelés, saját dupla acél 12 literes híddal összekötött palackjuk, elszánt tekintet, irgalmatlan komolynak néztek ki, ezek aztán nem viccelnek! Aztán a bázist üzemeltető technikai merülést is oktató búvárral megrökönyödve néztünk össze, amikor komoly felszereléssel megáldott búvárunk megpróbált magára csatolni egy ólomövet, majd miután ezt a tettét 2 társának hathatós segítségével hosszú percek szenvedése árán végül elkövette, kétszer a nyaka köré tekerte a hosszú tömlőt, és elindult merülni.
Egy picit elgondolkoztam, vajon mi fog vele történni, ha leoldódik az az életveszélyesen bizonytalan ólomöv, neadjisten egy pánikoló társa megpróbálja kivenni a szájából a reduktort. Egy ilyen duplán nyakára tekert csövet ugyanis a pánikoló búvár nem tud elvenni, csak ráhurkolva fojtogatja,sőt akár a tartalék reduktort is leszoríthatja. Hajmeresztően életveszélyes, és csupán azért, mert valaki nem vette a fáradtságot, hogy megkérdezze egy szakembertől a a felszerelésének használatát (esetleg nem szakboltban vette, ahol nem is kaphat tanácsadást?). Ettől eltekintve jófej csapat volt, úgyhogy nagy kő esett le a szívemről, amikor épségben láttam visszatérni őket. Ismét túléltek egy merülést, de ez nem rajtuk, csak a vakszerencsén múlott.

Konkrétan a DIR filozófia szerint összeállított felszereléssel kapcsolatban a személyes tapasztalatomat talán két szóban lehet összefoglalni. Komfort és biztonság.
Tényleg nem üres dogma, hogy minden ott van ahol kell, nem kell keresni, vakon odanyúl az ember. Okos, apró megoldások mindig lenyűgöznek, ezek azok amelyek bearanyozzák az ember mindennapjait. Ilyen pl. az ágyékheveder, vagy a vállhevederhez áramvonalasan simuló két Scout lámpa, csak hogy két igazán apró mégis ötletes megoldás kiemeljek. Semmi varázslat, egetrengető és világmegváltó találmányok, csak egyszerűen az egész rendszeren érezni, hogy kerek, egységes és jól kitalált.

- Sz.K. -

A teljes felszerelést a DIR Búvár Kft. biztosította. Ha úgy érzed, megjött a kedved, és ilyent akarsz te is magadnak, vagy csak szeretnéd leellenőrizni, mennyire szavahihető a divecenter.hu, bátran keresd fel a DIR Búvár Kft.-t. Örömmel nyújtanak tájékoztatást, személyesen megtapogathatod az itt ismertetett felszereléseket, sőt a tesztfelszereléseknek köszönhetően ki is próbálhatsz akár egy teljes DIR konfigurációt, hogy személyesen is átéld amit én átéltem a két hét alatt.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4

Merülőhelyek

Lighthouse

Egypt, Red Sea

11/21 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcsikóhal legalább 1.5m-es hal nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés