»» ««

Elhunyt Ike Brigham

Fotózás

A víz alatti fotózásban meghatározó szerepet játszó Ikelite alapítója a hatvanas évek elejétől készített különböző felszereléseket.

(C) IkeliteAz Ikelite sokat tett azért, hogy a víz alatti fotózás szélesebb körben elterjedjen, ne csak a leggazdagabbak kiváltsága legyen. Mint Eric Cheng a wetpixel.com-on mesélte, Ike Brigham mindig is híres volt szerénységéről, és soha nem akart az előtérbe kerülni. Ám amikor technikai kérdések merültek fel, egyből készen állt azok megoldására. Stephen Frink szintén azt emelte ki, hogy amikor a DEMA életműdíjasai közé szerette volna jelölni, Ike egyből tiltakozott.

Az Ikelite-ot a szükség hívta életre. A hatvanas évek elején, nem lévén jó búvárlámpájuk, Ike maga rakta össze az első vízhatlan lámpáját, amit "Ike's light" néven emlegettek a többiek- ez módosult aztán Ikelite névre. A minőségi vakuk mellett az Ikelite áttetsző tokjairól ismert, melyek könnyűek, tartósak és megfizethetőek voltak. Természetesen napjainkra sokat fejlődtek a tokok, és az Ikelite volt az első, ami TTL megoldást kínált a digitális gépekhez. Stephen Frink azt is megemlíti, hogy az Ikelite rendkívül gyorsan alkalmazkodott a piac igényeihez, és jelentette meg folyamatosan újabb és újabb tokjait az új modellekhez. Az Ike vezette csapat pedig az egyik legnagyszerűbb terméktámogatási rendszerről is híressé vált.

Kapcsolódó link: Ikelite


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Umm Gamar

Egypt, Red Sea

6/13 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 36m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal teknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés