»» ««

Tiltakozás a delfingyilkolás ellen

Környezetvédelem

Idén ismét tiltakozást szervezett a Sea Shepherd szervezet, hogy megelőzze a japán partoknál történő delfinmészárlást.

A környezetvédők november 19-ét a japán delfingyilkolás elleni nemzetközi tiltakozás napjává nyilvánították - az akcióhoz az idén másodízben csatlakoztak a Sea Shepherd magyar aktivistái is.
A tengeri emlősök védelmében alakult Sea Shepherd nemzetközi szervezet az idén már harmadízben rendezte meg világméretű akcióját. Célja, hogy felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy évente október és március között Japán déli részén mintegy 23 ezer delfint gyilkolnak le brutális módon.

"Magyarországon még kevéssé ismert e nemzetközi szervezet tevékenysége" - tájékoztatott Kristóf Veronika. Szavai szerint, bár Magyarország nem rendelkezik tengerrel, a Sea Shepherd olyan ügyet képvisel, amelyet mindenképpen érdemes felkarolni.
A magyarok az idén másodízben csatlakoztak az akcióhoz. Tavaly decemberben tartották első akciójukat, amely csekély részvétel mellett zajlott, s így a média sem tüntette ki figyelmével.
Az idén demonstráció helyett a magyar aktivisták aláírásgyűjtést szerveztek, s időpontot kértek a japán nagykövetségtől, hogy egy rövid beszélgetés keretében átadhassák a szervezet petícióját, és egy magyar nyelvű tiltakozó levelet.

Kapcsolódó link: Sea Shepherd Conservation Society


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole / Azure Window

Malta

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés