»» ««

Távúszó teknős

Tudomány
2006. december 15.

Egy Dél-Amerikában megjelölt tengeri teknős 7000 mérföldes utazás után Anglia partjainál bukkant fel.

A WWF UK híre szerint a tengeri teknős (Dermochelys coriacea) műholdas nyomkövetőjét Suriname-ban rögzítették tavaly júniusban a WWF monitoring programja keretében. Az állat mozgásának elemzésével szerettek volna többet megtudni azok életmódjáról és a rájuk leselkedő veszélyekről.

A másfél méteres teknős éppen jó időben érkezett a brit vizekbe, hiszen a napokban került adásba az a dokumentumfilm, ami a teknősök életének latin-amerikai kutatásáról szól. Az Aikanti névre keresztelt példány először Nyugat-Afrikáig jutott el, majd Portugália és Vizcaya-öböl érintésével érkezett Nagy-Britanniába. Mark Wright szerint annak ellenére, hogy főleg a trópusi tengerek jutnak a teknősökről az emberek eszébe, elég gyakran eljutnak az Egyesült Királyságba.

A nyomkövető program sikerét némileg beárnyékolja, hogy egy másik megjelölt teknős, Kawana alig egy mérföldre a jelölés helyétől egy halászhálóba akadva életet vesztette. Becslések szerint akár több ezer teknős életét olthatják ki a leszakadt halászhálók. A WWF folyamatosan olyan új módszerek használatát javasolja, amelyek megkímélnék a teknősöket.

[ WWF ]

Kapcsolódó link: Aikanti útja
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.300 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés