Printed: 2024. április 15.
URL: https://divecenter.hu/divesite/911
North Head - East side wall
NSW - Sydney, Ausztrália (Ausztrália és Új-Zéland)
sziklás, hasadékos, nyílt víz, tengeri füves
scenic (nézelődős) merülés 0-20 m. mélyen
Pontos kordináta: S33° 48' 21.03", E151° 18' 16.16"
Google maps / Google Earth
speedboat-os megközelítéssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok tengeri füves élőhelyscenic, nézelődős merüléscápa
1/1 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3) könnyű körülmények
max: 14m, látótáv: 4-10m
Ausztrália
Általános: Beutazás útlevéllel. Vízumkötelezettség van érvényben, vízumot elektronikus úton, az utazás előtt kell igényelni. Hivatalos fizetőeszköz az ausztrál dollár (AUD). A déli féltekén a mi telünk számít nyárnak, ezért a legkellemesebb december-március között.
Dekompressziós kamrák: Adelaide, Brisbane, Darwin, Fremantle, Melbourne, Sydney, Townsville, Hobart (Tasmánia). Vészhelyzeti telefonszám: 000 vagy 112, speciális búvár vészhelyzeti szám: 1 800 088 200. Az országban több mérgező sőt halálos faj él felszínen és víz alatt, ezért tájékozódjunk a helyszínen a lehetséges veszélyforrásokról.
» részletesen
2010-06-12 (BoGyesz) Értékelés: könnyű körülmények átlagosan érdekes
Max mélység: 14 m , Vízhő: 19 °C , Látótáv: 4-10m
Kiemelt állatok: cápa
A North Head keleti partja, ahova csak hajóval lehet eljutni, szélvédett kellemes merülőhely, de nem a legjobb Sydney körül. A hajó 14 méter mély vízben horgonyzott ahonnan a parti sziklák felé haladtunk. Sziklafalban végződik a kis öböl és sűrű növényzet borítja a sziklás-homokos feneket. Ha nincsen szerencsénk, akkor egy unalmas merülésnek mondanám, de szerencsénk volt. Először egy vajszínű angyal cápát találtunk, amint a homokban próbálta álcázni magát és miután már csak a szeme látszódott ki, arra várt hogy valamelyik óvatlan kishal közelebb kerüljön. Később egy átlagosnál nagyobb, ritka színű tintalat találtunk, ami nem menekült el, hanem kíváncsian úszkált mellettünk és csápjait mutogatta.
A sziklafal mentén 5-6 méter mély a víz, elég könnyű merülés és ez a kis öböl védve van széltől és áramlásoktól.

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny