»» ««
Nyomtatás
Ikuani
Raja Ampat, Indonézia (Indo-pacifikus térség)
korallos, trópusi, nyílt víz
zátony 0-20 m. mélyen
speedboat-os megközelítéskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokzátony merüléscápa jelentős halraj nyílt vízben
1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m , áramlás
Indonézia
Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a reptéren vásárolható (25 USD), illetve Budapesten intézhető. Pénzneme indonéz rúpia. Esős időszak november-április, száraz évszak május-október között. Az esetleges helyi eltérések miatt érdemes előre tájékozódni.
Dekompressziós kamrák: Bali, Manado, Makassar, Jakarta, Kalimantan, Suribaya. Vészhelyzeti telefonszám: 112 vagy mentők 118/119.
» részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: Karas
Új merülés  
2010-02-24 (Karas) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 21 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 10-25m , áramlás
Kiemelt állatok: cápa, jelentős halraj nyílt vízben
Ikuani pápua nyelven zátonyt jelent. Minden magyarázat, jelző, becenév nélkül "a" merülőhely neve, hajóval alig húsz percre a bázistól.
Hosszú zátony, a vonulat teteje 8-12 méter mélyen húzódik, északi oldala meredekebben és biztosan fut a mélység felé, nyíltvíz hangulatot sugall. Nem a koralljairól híres, bár a déli vonulata mentén rengeteg koralltömb kínálja a kemény korallformációk változatos szépségét. Ellentétes, déli áramláskor ez a lankásabb, tagolt déli oldal vonzza a halakat - sajnos a látótávolság kisebb ilyenkor. Ha fordul az áramlás, lassan teszi, ilyenkor nem érezhető az, hogy kis mélységnél a víz néha durva erővel akarja magával ragadni a búvárt. Ez az átbukó áramlás nem gond, ha az ember megkapaszkodik a reefen lobogni és figyelni.

Ha nincs áramlás, nincs cápa! - ez pedig cápanézős hely. No meg halakkal táncolós. A merülés második felére érünk be általában abba a zónába, ahol a feltűnnek a főszereplők: bemelegítésnek zászlós halak, a nyílt kék víz felől pedig sokkal több diszkoszhal rajzolódik ki, mint a koralloknál. Pár tucat is akár! Van tonhal, torpedótestű predátorok, makrélák, cirkáló travelyk, azaz mindenki hajtja az apró halakat. Fortyog a víz a doktorhalak rajaitól, kis kék íjhalak verődnek légiókba, hatalmas barakudatestek húznak el kötelékben a nagy hallevesben.

Dobban a víz, ahogy halrajok egyszerre rebbennek, ahogy a cápa elrugaszkodik: mintha a tenger pulzusát érezné az ember. bővebben:www.kerasub.hu/?p=799
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Indo-pacifikus térség merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Costa Brava - L`lafranc - Canons

Spain, Mediterranean

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben földközi tengeri muréna

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.300 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés