Printed: 2020. július 6.
URL: https://divecenter.hu/divesite/851
Wadi Lahami, Mini
korallos, trópusi
zátony 15-40 m. mélyen
speedboat-os megközelítéskorallos, trópusi élővilágzátony merülésdelfin
2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 25m felett
Egyiptom, Vörös-tenger

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a reptéren vásárolható (15 USD). Pénznem egyiptomi font (LE), de elfogadják a dollárt és az eurót is. Utazási szezon egész évben, a legjobb május-november közt, a legmelegebb nyári időszak kivételével.
Dekompressziós kamrák: Dahab, Sharm El Sheikh, El Gouna, Hurghada, Safaga, Marsa Alam. Vészhelyzeti telefonszám: 123


» részletesen
2009-10-22 (bohóchal) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 18 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 25m felett
Kiemelt állatok: delfin
Kerek zátony, elején 18-20 m-en korallkert, a másik oldalán koralltornyok. A korallkert aljzata fehér homok, a színes és formagazdag kőcsokrok, buckák, dombocskák közötti oázisként világítanak a fehér folyosók, kanyonok, medencék. Ezekben rengeteg ostoros vitorláshal- és nagyszemű császárhal-raj lebeg, majd átúszik a képen három nagy édesszájú hal is. A megszokott pici korallhal-felhők helyett meglepetés ennyi viszonylag nagyobb testű halat megfigyelni egy ilyen helyen. Mindenütt szépek, változatosak a korallok, hal viszonylag kevés a továbbiakban. Érdekes Porites-képződmények (sok P. solida, és egy nagy P. lutea is, amely olyan, mintha hatalmas kőpalacsintákat borítottak volna egymásra egy dombon). Ugyancsak Porites-korallfalban rengereg karácsonyfaféreg, egy szép narancssárga meg se ijedt tőlem. Végül egy torony nagy táblakorallokkal a felszínhez közel, a legnagyobb asztalkorall közepén éles választóvonal: jobbra barna, barna fehér színű.
A felszínen a zodiak mellett delfinek, teljesen ráérősen siklottak el egész közel a csónakhoz, egyáltalán nem siettek. Csak az uszonyokat láttuk, barna volt a színük, formájuk elég görbült, az állatok nem bukkantak fel.
2009-10-22 (pygmy) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 22 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 25m felett
Kis kerek zátony, körben homok nagyobb koralltornyokkal. Rengeteg kőkorall, köztük medencék, kanyonok. Ezek tele halakkal. Egy kisebb barlang üveghalakkal. Hatalmas filefish. Kis nemo city. Szép lágykorallok a zátony falán, a végén pedig egy hatalmas tornyon 4 csodaszép asztalkorall...
Wadi Lahami, Mini Wadi Lahami, Mini

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny