Printed: 2020. július 14.
URL: https://divecenter.hu/divesite/804
Marsa Nakari Bay North
homokos, korallos, trópusi
fal 0-20 m. mélyen, scenic (nézelődős) merülés 0-20 m. mélyen
Jó közelítésű kordináta: N24° 55' 34.26", E34° 57' 44.64"
Google maps / Google Earth
speedboat-os megközelítéshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágfal merülés scenic, nézelődős merülés
1/1 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 0-4m
Egyiptom, Vörös-tenger

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a reptéren vásárolható (15 USD). Pénznem egyiptomi font (LE), de elfogadják a dollárt és az eurót is. Utazási szezon egész évben, a legjobb május-november közt, a legmelegebb nyári időszak kivételével.
Dekompressziós kamrák: Dahab, Sharm El Sheikh, El Gouna, Hurghada, Safaga, Marsa Alam. Vészhelyzeti telefonszám: 123


» részletesen
2009-06-15 (bohóchal) Értékelés: átlagos nehézségű átlagosan érdekes
Max mélység: 25 m , Vízhő: 27 °C , Látótáv: 0-4m
Marsa Nakari, öko-tábor. A kínálat: napi két vezetett merülés (zodiac-kal vagy busszal), korlátlan házizátony, igény szerint fizetős plusz-túrák (gyorshajóval, illetve napihajóval elérhető távolabbi helyszínek).
A házizátony parti szakasza szemetes, a napihajót célszerű a túra elején igényelni, a guide-ok pedig kissé lezserül fogták fel a dolgukat.
Zodiakkal az öböl északi fala. A szokásos korallhalak, csak sokkal kevesebb, mint vártam. Újdonság volt egy szép karácsonyfaféreg (Sabellastarte indica) egy világoskék kőkorall-buckában (Porites sp.), a fekete-fehér csattogóhalak (Macolor niger - egy fiatalkori változatot is láttunk, amiről a faj a nevét kapta), egy pici fekete meztelen csiga két sárga pacával a feje két oldalán (Chelidonura flavolabata), no meg hogy az orrunkig alig láttunk, annyira zavaros volt a víz. Sok óriáskagyló (Tridacna sp.) számtalan színváltozatban, egy közepes titán-íjhal (Balistoides viridescens), bohóchalak (Amphiprion bicinctus) bőr-anemónákban (Heteractis crispa), láttunk egy szép krokodilhalat is (Papilloculiceps longiceps). Sok errefelé a Neptunkehely-szivacs (Carterispongia sp.), nagy példányok is, és a fal egy szakaszon kizárólag egy hatalmas gömb/agykorallból állt (Favia favus - fel is tettem a képet). Elképesztően sok a tűzkorall.
Marsa Nakari Bay North

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny