»» ««
Nyomtatás
Tulamben, Coral Garden
Bali, Indonézia (Indo-pacifikus térség)
homokos, korallos, trópusi
scenic (nézelődős) merülés 0-20 m. mélyen
Pontos kordináta: S8° 16' 32.49", E115° 35' 38.82"
Google maps / Google Earth
parti merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágscenic, nézelődős merüléscápa legalább 1.5m-es hal nagy rája jelentős halraj nyílt vízben
9/11 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.8) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás
Indonézia
Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a reptéren vásárolható (25 USD), illetve Budapesten intézhető. Pénzneme indonéz rúpia. Esős időszak november-április, száraz évszak május-október között. Az esetleges helyi eltérések miatt érdemes előre tájékozódni.
Dekompressziós kamrák: Bali, Manado, Makassar, Jakarta, Kalimantan, Suribaya. Vészhelyzeti telefonszám: 112 vagy mentők 118/119.
» részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: Kékbálna
Új merülés  
2013-03-17 (janosbuvar) Értékelés: könnyű körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 25 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 10-25m , áramlás
Kiemelt állatok: cápa, nagy rája, jelentős halraj nyílt vízben
Szombaton és vasárnap is merültünk a Tauch Terminal " házi zátonyán" ahová csak ki kell lépni a kertkapun. Mindkét nap kis mélységben ( 4-6 m) még a homokos " üres " részen járőröző szirti cápákkal találkoztunk 2-4 darabbal . A halak, a korallok még színesebbek még változatosabbak mint a Vörös-tengeren. A tisztító állomáson a kis rák precízen csipegette a guide száját. A viszonylag kis helyen északi és déli áramlattal is úszhattunk 20 m illetve 10 m mélységben. A kékpettyes rája számomra " nagynak " kb 70-80 cm-esnek tűnt. A szürke anemóna melletti bohóchalak nem narancs-fekete-fehér csíkosak hanem rózsaszínűek voltak. A régebben kialakított mesterséges fém és autógumi zátonyok mellé még egy újnak tűnő balinéz szentélyhez hasonló is készült amelyet bronz szobrokkal vettek körbe.
A német bázis www.tulamben.com dortmundi vedégének Sven Plümpe -nek tavalyi a fotói a TTT bázisról és a merülő helyekről : www.tauchimpressionen.de/galerie/bali/tauch-terminal-tulamben/
Tulamben, Coral Garden tisztító állomás Tulamben, Coral Garden szirti cápa
2008-11-04 (Bunny) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 29 m , Vízhő: 29 °C , Látótáv: 10-25m
Kiemelt állatok: cápa, legalább 1.5m-es hal
A merülőhely mélyebb 25-30m közötti homokos részén tisztogató állomás, rákok, és tisztogatásra váró mindenféle halak, murénák.
A felső sekély terület korallos, rákok, gébek, nagyhalak, kéksávos apró murénák, többféle bohóchal hatalmas anemóna telepeken, nudicsigák (bár ilyenkor nem sok), mesterséges zátonyok fémrácsból és kőből rajta makrócsodák, levélhal, benne kis és dög nagy halak, reggeli órákban kétszer láttunk cápákat vadászni. Izgalmas, érdekes hely inkább makró.
Tulamben, Coral Garden tisztogató állomás Tulamben, Coral Garden artifical reef Tulamben, Coral Garden
2008-11-03 (kopaszkutya) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 26 m , Vízhő: 27 °C , Látótáv: 10-25m
Kiemelt állatok: cápa, legalább 1.5m-es hal
Sekély részen mesterséges zátony, itt folyamatosan több nagy hal, levélhal, rákok. Környezetében nagy anemónák bohóchalakkal, csigák, murénák, kora reggeli merüléseknél cápákat is láttunk. Mélyebben (kb.25-28 m-n) tisztogató állomás halakkal és murénákkal.
2008-09-26 (macok) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 23 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 10-25m
Most mélyebbre mentünk, valamit nagyon keresett a guide, de nem találta. Itt kevesebb a korall, több a homok. Azért volt sok csiga, harlequin rák (ez úgy, hogy a guide egy kőrakás felső kövét levette, és ott voltak alatta. a nézgelődés után viszatette). Egy bokorban két ghost pipefish, késhalak, kék csiga.
2008-09-23 (macok) Értékelés: könnyű körülmények érdekes
Max mélység: 9 m , Vízhő: 28 °C , Látótáv: 10-25m
kis tűzhal, blue ribbon eel, sárga levélhal, szép korallok, fekete homok,
2006-04-26 (Kékbálna) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 20 m , Vízhő: 29 °C , Látótáv: 10-25m
Kiemelt állatok: legalább 1.5m-es hal
A kerek merülés mindig gáz. Na ez szuper volt. A merülés elején és végén egy hatalmas bumphead. Meg lett az üveg rákos tisztíó állomás. Kék szellem muréna. A vasrács tele volt halacskával. Végül egy sárga és egy fehér levélhal. Búcsúzóul karácsonyfa féreg.
2006-04-26 (Kékbálna) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 29 m , Vízhő: 29 °C , Látótáv: 10-25m
Kiemelt állatok: cápa, legalább 1.5m-es hal
Az előző merülés után azzal robbantunk ki a vízből ide vissza kell menni, ilyn metropolisi forgatag a vízalatt. Gyors süllyedés után ismét 29 méteren hasaltunk a tisztító állomás előtt. A nejem bedugta a kezét. Jött a kis rákocska szépen kitiszította a körme alatt, levágta az apró bőrdarabokat. A végeredmény egy tökéletes manikűr volt. Aztán elfogyott a levegő és emelkedtünk 24-re. Majd 15 méteren egy újabb tisztító állomás mellett egy nagy hal állt. Majd megjött egy cápa. Szépen tisztultak.
2006-04-26 (Kékbálna) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 31 m , Vízhő: 29 °C , Látótáv: 10-25m
A bázissal szemben toronyirányt (picit balra, nagyon picit) kell lemerülni 29-re Na ott van egy hiper-szuper full extrás tisztítóállomás olyan 500 rákkal. Egyszerre vagy 10 sügér állt bent a tisztítóba. Eszméletlen nyüzsgés volt. Aztán levegő fogy és 24 méteren is van egy másik állomás. Na ott csak kb. 150 rákocska volt. Piszok jó hely.
2006-04-23 (Kékbálna) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 18 m , Vízhő: 29 °C , Látótáv: 10-25m
Kotorászás egy koralkertben. Egy karfiol alakú koralon egy helyes kis üveg rák. Mellette tisztító rákocskák. Aztán egy hal-rák szimbiózis. A vak rákocska ássa az üreget, ami közös lakhelyük. A hal kiül az üreg elé ha minden rendben van. A rák egy csápját a halon tartja. Ha gond van a hal farokcsapással jelez és a rákocska berohan az üregbe, majd utána berohan a hal is. Kék szellem muréna. Helyes bohóckák. Egy Napoleon. Másik érdekesség, hogy a helyiek koralt növesztenek egyenárammal. Vas rácsot raktak le a vízbe - némelyik repülőgép alakú volt. Ebbe vezetnek áramot, aminek hatására a koralok gyorsabban nőnek. Ez alatt a rács alatt mindig sok hal volt.
2006-04-21 (Kékbálna) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 10 m , Vízhő: 30 °C , Látótáv: 10-25m
Kiemelt állatok: cápa
Kotorászás a sekélyesbe. A fenéken apró homoki angolnák. Aztán egy Napoleon. A koral képző vasrács alatt ott voltak a halak. Nemo hegyek. Csiga hegyek. Végül egy cápa zárta a merülést.
2006-04-18 (Kékbálna) Értékelés: könnyű körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 10 m , Vízhő: 29 °C , Látótáv: 10-25m
A bázis előtt mentünk be. Két szellem muréna (fekete, kék). Nemo tipusú bohóchalak. Csiga csordák. Egy Napoleon.
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Indo-pacifikus térség merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Búvárbazár

Mares Puck komputer

Ár: 30.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés