Printed: 2020. szeptember 26.
URL: https://divecenter.hu/divesite/357
Nusa Lembogan, Toya Pakeh
Bali, Indonézia (Indo-pacifikus térség)
korallos, trópusi
fal 15-40 m. mélyen
speedboat-os megközelítéskorallos, trópusi élővilágfal merülés
1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 29m, látótáv: 25m felett , driftes
Indonézia
Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a reptéren vásárolható (25 USD), illetve Budapesten intézhető. Pénzneme indonéz rúpia. Esős időszak november-április, száraz évszak május-október között. Az esetleges helyi eltérések miatt érdemes előre tájékozódni.
Dekompressziós kamrák: Bali, Manado, Makassar, Jakarta, Kalimantan, Suribaya. Vészhelyzeti telefonszám: 112 vagy mentők 118/119.
» részletesen
2008-02-05 (mkabai) Értékelés: könnyű körülmények érdekes
Max mélység: 29 m , Vízhő: 29 °C , Látótáv: 25m felett , driftes
Toya Pakeh annyit jelent sós víz, mely a helyszínen található falu neve. Ez Nusa Lembongan szigeten van (ide hordják a túristákat sznorizni).

Mivel egyedül voltam a dive masteremmel óriási élmény volt úgy száguldozni pár centivel a korallok felett az áramlattal,hogy senki nem úszott a nyakamba, vagy állt az utamba, ami ilyen erős áramlatnál gyakran előfordul nagyobb csapatban.
A fenék kb vízszintes volt, minden négyzetcentin benőve korallal. Gyönyörű a hely, rengeteg makrós témával, színes csigák kavalkádja, angolnák, kis rákok, csikóhalak. Ha nézelődni akarsz meg kell kapaszkodni, vagy izomból szembe úszni az áramlattal, hogy egy helyben maradj (áramlattal könnyú, vele szemben lehetetlen a haladás).

A korallok, mint írtam máshol is nagyon mások,mint a vörösön, így ha semmi mást nem látsz már akkor is érdekes a merülés.
Javaslom a www.bidp-balidiving.com bázist. Profi, kedves csapat, ingyenes nitrox, max 2 fő/guide és nincs hülye merülési idő limit. Amíg a levegőm birta, addig merültünk.

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny