»» ««
Nyomtatás
Alcyone
sziklás, hasadékos, nyílt víz
zátony 15-40 m. mélyen, scenic (nézelődős) merülés 15-40 m. mélyen
Jó közelítésű kordináta: N5° 30' 27.72", W87° 2' 17.52"
Google maps / Google Earth
szafaris megközelítéssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokzátony merülés scenic, nézelődős merüléscetcápa cápa delfin nagy rája teknős jelentős halraj nyílt vízben
1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás
Costa Rica, Csendes-óceán
Általános: Beutazás útlevéllel, magyar állapolgárnak vízum 90 napos tartózkodásig nem szükséges. Pénzneme a Costa Rica-i colón (CRC). Legjobb szezon a Cocos-szigeteken május és december között, de egész évben merülhető.
Dekompressziós kamra: San José.


» részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: sui
Új merülés  
2013-11-02 (sui) Értékelés: nehéz körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 38 m , Vízhő: 20 °C , Látótáv: 4-10m , áramlás
Kiemelt állatok: cetcápa, cápa, delfin, nagy rája, teknős, jelentős halraj nyílt vízben
Az egyik leghíresebb merülőhely a Cocoson, mely biztosan szerepel a világ legjobb 10 merülőhelye listában. Az Alcyone egy tenger alatti hegy csúcsa, mely 3-4000 méterről tör a felszín felé, és majdnem el is éri azt, a teteje 23-25 méteren van. A helyet Jacques-Yves Cousteau fedezte fel és a hajójáról nevezte el. A mélytengeri hideg áramlat nekiütközik a "hegynek" elindul felfelé a mélyből és rengeteg tápanyagot hoz fel. Sok táplálék = sok kis hal = sok nagy hal.

Meséljek erről a merülésről? Hát, ha esetleg az nem lenne elég, amit fent, a "mit láttál?" résznél bepipáltam, akkor elmondok egy sztorit... :)
Lapítunk harmincötön, mindenki egy szikla mögött és nézzük a pörölyöket ahogy érkeznek a tisztító állomásra, vagy ahogy felettünk 10-15 méterrel 100-as csapatokban vonulnak. Egyszer csak delfin füttyögésre leszek figyelmes. Kicsit később látom, hogy egy delfin kergeti a jack fish csapatot és furcsa kattogó hangot ad ki közben. Nem igazán értem, hogy miért csinálja ezt, hiszen egy 50-70 centis jack már túl nagy a delfinnek, nem tudja lenyelni.
Merülés végén a guide megoldja a rejtélyt. Elmondja, hogy a delfin ezzel a kattogó hanggal szkenneli a jack-eket, majd amelyiknél érzékeli, hogy tele van a gyomra, azt megkergeti. Előbb-utóbb a jack elfárad, kihányja a gyomortartalmát, amit a delfin jóízűen elfogyaszt. Ennyi! :)
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Amerika merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Anemone Reef

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 4-10m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés