»» ««

DC-RSBH 2013 vörös-tengeri shootout
Kiírás

2013 július Egyiptom


A divecenter.hu búvárportál a Red Sea Boats Holidays Kft. támogatásával víz alatti fotósversenyt hirdet meg az alábbiak szerint:

1) Nevezés feltétei

A Nevező vállalja, hogy regisztrált tagja a divecenter.hu búvárportálnak (a regisztráció ingyenes).

A Nevezőnek bármilyen oktatási rendszerben legalább Open Water Diver vagy annak megfelelő búvár végzettséggel rendelkeznie kell. A merülések során be kell tartani a merülést szervező és vezető szakember által előírt szabályokat. Ajánlott, hogy a versenyző képes legyen társ rendszerű merülés végrehajtására felügyelet nélkül. Ellenkező esetben a hajón biztosított Guide által a kísérő búvárok számára vezetett merüléseken vehet részt.

A Nevezőnek digitális víz alatti kép készítésre alkalmas fényképezőgéppel kell rendelkeznie, dia vagy papírkép nevezésére nincs lehetőség. Javasolt, de nem feltétel a külső vaku.

A Nevező vállalja a kiírásnak (3. pont) megfelelő számú és jellegű kép leadását határidőn belül a versenyre. A nevezés a (túra) részvételi díj beérkezésével válik érvényessé.

2) Verseny jellege

A fotósverseny helyszíne Egyiptom, Cassiopeia szafarihajó a Vörös-tengeren. Az utazást a Red Sea Boats Holidays Kft. Utazási iroda szervezi. A verseny időtartama a teljes szafari.
A verseny úgynevezett shootout jellegű rendszerben kerül kiírásra, a versenyre a 3/b. pontban megadott számú képből álló kollekciót kell nevezni, a képeknek legalább 51 százalékban víz alatti felvételnek kell lennie. A kollekció esetén elvárás, hogy lehetőleg minél változatosabb témákat dolgozzon fel a fotós (tehát lehetőség szerint legyen portré, nagylátószögű, makró stb.). Amennyiben a beadott felvétel között vannak olyanok, amelyek azonos motívumról gyakorlatilag megegyező helyen és látószöggel készültek, a versenyszervező képviselője felhívhatja a Nevezőt a kép cseréjére. A kollekció leadása után maximum egy kép cserélhető, és kizárólag a versenyszervező felhívására.

3) Felvételek nevezésének, korrigálásának módja

a) A Nevezők kizárólag a verseny ideje alatt készült képpel nevezhetnek. A nevezni kívánt képek nyers, eredeti változatát (RAW vagy JPG formátumban) a helyszínen kontroll képnek le kell adni. Nem kötelező minden nyers képet leadni, de csak nyersként is leadott kép nevezhető. A versenyzők a versenyre leadott végleges képeiken digitálisan utómunkát végezhetnek. Az utómunkával kapcsolatos egyedüli megkötés, hogy a kép tartalma nem módosítható, nem lehet róla törölni és nem lehet hozzárakni semmit. A becsillanások, érzékelőhibák korlátozás nélkül törölhetőek. Ezen kívül szabadon vágható, minden paramétere a készítőjének igénye szerint módosítható.

b) A versenyre 5 darab JPEG formátumú kép nevezhető, amelynek a hosszabbik éle 1200 pixel, sRGB színtérrel. A képeket a divecenter.hu megadott felületére lehet feltölteni 2013. augusztus 15-ig, a megfelelő (DSLR illetve kompakt) kategóriába. Ügyelj rá, hogy az EXIF infó a képben maradjon.

c) Kérjük levélben megírni a nevezett képek eredeti fájlneveit, hogy a szervezők azokat azonosítani tudják a verseny során leadott nyers képek között.

Utóbbit az info@divecenter.hu emailcímre kell elküldeni az 5. pontban megadott határidőig. A nevezés megérkezéséről a szervezők visszajelzést küldenek amely ezzel a visszajelzéssel válik teljessé.

4) Zsűri, kategóriák

A kollekciók értékelését három tagú neves szakmai zsűri (Előd László, Selmeczi Dániel és Tökölyi Csaba) vállalta.
A képek díjazása a következő kategóriákban történik:

- Legjobb kollekció:
A kollekcióban szereplő képeket a szakmai zsűri egyben értékeli, a pontozás az egész kollekcióra vonatkozik.

- Best of tournament / A verseny legjobb felvétele:
A legjobb versenyen indított víz alatti felvétel, melyről a szakmai zsűri dönt.

- Legjobb kompakt felvétel:
A nem cserélhető objektíves fényképezőgéppel rendelkező versenyzők képei közül a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb felvétel.

- Közönség kedvenc felvétele:
Minden kollekcióból a 2/c. pontban meghatározott számú a Nevező által kiválasztott képekből a divecenter.hu hónap képe verseny keretén belül az olvasók kiválasztják a legjobb képet.

5) Határidők

A verseny 2013. július 21-28. között zajlik. A versenyen készült nyers képeket legkésőbb a hajó elhagyásáig le kell adnia a versenyzőnek. A nevezendő képek feltöltése, adatok emailben leadási határideje 2013. augusztus 15. éjfél.

6) Etikai szabályok

A verseny során kiemelten fontosnak tartjuk a víz alatti élőhelyek védelmét, így tilos az élőlények érintése, elmozdítása, másik helyre való átvitele. Kérjük, hogy mindannyiunk közös érdekében vigyázzunk mindenre, ami a víz alatt él. Fotózás közben minden versenyző mozogjon óvatosan, a nehezen megközelíthető téma helyett keressen inkább mást. Ennek az elvnek a betartásában számítunk a versenyzők önkontrolljára, de akár a szervezők, akár valamely versenyző is jelezheti valaki szabálytalan magatartását.
A búvár, hajó vagy az etikai szabályokat megszegő versenyző figyelmeztetésben részesül, a második alkalommal pedig az azon a napon készült képeinek versenyből történő kizárásával szankcionáljuk.

7) Jogok

A versenyen indított (akár díjazott akár nem) képek eredeti felbontású, véglegesre korrektúrázott változatát a szervezők a versenyzőtől bekérhetik későbbi felhasználás végett. A szervezők a versenyre beküldött, és utólag eredeti méretben bekért képek felett közlési jogot nyernek, a képeket a készítő megjelölésével módosítás nélkül szabadon felhasználhatják a divecenter.hu oldalon vagy ahhoz kapcsolódó tevékenységek során. A szervezők a verseny ideje alatt leadott nyers képeket nem használhatják fel. A szervezők vállalják, hogy a képeket harmadik fél rendelkezésére nem bocsáthatják.

2013. július 20.

Subsurface 1.61 © 2014-2016 Bunny

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés