»» ««

divecenter.hu shootout 2016.
víz alatti fotósverseny kiírás

A divecenter.hu búvárportál a Red Sea Boats Holidays Kft. támogatásával víz alatti fotósversenyt hirdet meg az alábbiak szerint:

1) Nevezés feltétei:

A Nevező vállalja, hogy regisztrált tagja a divecenter.hu búvárportálnak (a regisztráció ingyenes).

A Nevezőnek bármilyen oktatási rendszerben legalább Open Water Diver vagy annak megfelelő búvár végzettséggel rendelkeznie kell. A merülések során be kell tartani a merülést szervező és vezető szakember által előírt szabályokat. Ajánlott, hogy a versenyző képes legyen társ rendszerű merülés végrehajtására felügyelet nélkül. Ellenkező esetben a hajón biztosított Guide által a kísérő búvárok számára vezetett merüléseken vehet részt.

A Nevező vállalja a kiírásnak (3. pont) megfelelő számú és jellegű kép leadását határidőn belül a versenyre. A nevezés a (túra) részvételi díj beérkezésével válik érvényessé.

2) Verseny jellege:

A fotósverseny helyszíne Egyiptom, Cassiopeia szafarihajó a Vörös-tengeren. Az utazást a Red Sea Boats Holidays Kft. Utazási iroda szervezi. A verseny időtartama a teljes szafari.

A verseny úgynevezett shootout jellegű rendszerben kerül kiírásra, a versenyre a 3/b. pontban megadott számú képből álló kollekciót kell nevezni, a képeknek legalább 51 százalékban víz alatti felvételnek kell lennie. A kollekció esetén elvárás, hogy lehetőleg minél változatosabb témákat dolgozzon fel a fotós (tehát lehetőség szerint legyen portré, nagylátószögű, makró stb.). Amennyiben a beadott felvétel között vannak olyanok, amelyek azonos motívumról gyakorlatilag megegyező helyen és látószöggel készültek, a versenyszervező képviselője felhívhatja a Nevezőt a kép cseréjére. A kollekció leadása után maximum egy kép cserélhető, és kizárólag a versenyszervező felhívására.

3) Felvételek nevezésének, korrigálásának módja:

a) A Nevezők kizárólag a verseny ideje alatt készült saját képpel nevezhetnek. A versenyzők a versenyre leadott végleges képeiken digitálisan utómunkát végezhetnek. Az utómunkával kapcsolatos egyedüli megkötés, hogy a kép tartalma nem módosítható, nem lehet róla törölni és nem lehet hozzárakni semmit. A becsillanások, érzékelőhibák korlátozás nélkül törölhetőek. Ezen kívül szabadon vágható, minden paramétere a készítőjének igénye szerint módosítható.

b) A versenyre 5 darab JPEG formátumú kép nevezhető, amelynek a hosszabbik éle 1200 pixel, sRGB színtérrel. A képeket a divecenter.hu Subsurface felületére lehet feltölteni a megfelelő kategóriába az 5. pontban megadott határidőig. Ügyelj rá, hogy az EXIF infó a képben maradjon.

4) Zsűri, kategóriák:

A kollekciók értékelését neves szakmai zsűri végzi.

A képek díjazása a következő kategóriákban történik:

- Legjobb kollekció:
A kollekcióban szereplő képeket a szakmai zsűri egyben értékeli, a pontozás az egész kollekcióra vonatkozik.

- Best of tournament / A verseny legjobb felvétele:
A legjobb versenyen indított víz alatti felvétel, melyről a szakmai zsűri dönt.

- Legjobb kompakt felvétel:
A nem cserélhető objektíves fényképezőgéppel rendelkező versenyzők képei közül a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb felvétel.

5) Határidők:

A verseny 2016. augusztus 21-28. között zajlik.
A nevezendő képek leadási határideje 2016. szeptember 20 éjfél.

6) Etikai szabályok:

A verseny során kiemelten fontosnak tartjuk a víz alatti élőhelyek védelmét, így tilos az élőlények érintése, elmozdítása, másik helyre való átvitele. Kérjük, hogy mindannyiunk közös érdekében vigyázzunk mindenre, ami a víz alatt él. Fotózás közben minden versenyző mozogjon óvatosan, a nehezen megközelíthető téma helyett keressen inkább mást. Ennek az elvnek a betartásában számítunk a versenyzők önkontrolljára, de akár a szervezők, akár valamely versenyző is jelezheti valaki szabálytalan magatartását.

A búvár, hajó vagy az etikai szabályokat megszegő versenyző figyelmeztetésben részesül, a második alkalommal pedig az azon a napon készült képeinek versenyből történő kizárásával szankcionáljuk.

7) Jogok:

A versenyen indított (akár díjazott akár nem) képek eredeti felbontású, véglegesre korrektúrázott változatát a szervezők a versenyzőtől bekérhetik későbbi felhasználás végett. A szervezők a versenyre beküldött, és utólag eredeti méretben bekért képek felett közlési jogot nyernek, a képeket a készítő megjelölésével módosítás nélkül szabadon felhasználhatják a divecenter.hu oldalon vagy ahhoz kapcsolódó tevékenységek során. A szervezők a verseny ideje alatt leadott nyers képeket nem használhatják fel. A szervezők vállalják, hogy a képeket harmadik fél rendelkezésére nem bocsáthatják.

2016. augusztus 29.


Subsurface 1.61 © 2014-2016 Bunny

Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés