https://divecenter.hu/country/SK

Szlovákia

Európa

Általános: EU-ország, beutazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal. Pénznem euro. Az ismertebb merülőhelyeken a nyári hónapok a legnépszerűbbek.
Dekompressziós kamrák: Kassa, Pozsony. Vészhelyzeti telefonszám: 112
Északi szomszédunk Magyarországhoz hasonlóan az EU-tagja, és mivel mind a két ország része a schengeni övezetnek, ezért a határátlépéshez elég a személyi igazolvány is. Szlovákiában 2009-től a hivatalos fizetőeszköz a közös európai valuta, az euro.

A búvárkodási adottságok hasonlóak a magyar adottságokhoz, édesvízű tavakban lehetséges a merülés, ahol helytől és időszaktól függően változó látótávolságra lehet számítani.
Az élővilág is a mi vizeinkben megszokotthoz hasonló, bár van egy-két dúsabb élővilágúnak számító merülőhely. A határhoz kifejezetten közel eső merülőhelyek közül említhető a feketenyéki és a szenci tó, az Erszébet-patak, illetve a kicsit a Hévízhez hasonló Tornalja-tó. Ennek meleg vize egész évben lehetővé teszi a merülést, és különleges, homokórához hasonló formája miatt is érdekesnek számít. A legtöbb tó, szintén a magyar viszonyokhoz hasonlóan, a tó kezelőjének előírásait figyelembe véve merülhető, belépődíj ellenében.

Szlovákiába jellemzően önállóan utaznak a magyar búvárok, saját szervezésben, így kevesen veszik igénybe a helyi búvárbázisok szolgáltatásait.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Slovakia
Ajánlott weblapok:


Országhoz kapcsolódó írásaink:
Feketenyéki bányató A szenci tó


    scenic
    scenic
    scenic
    scenic
    scenic
    scenic
    fal, scenic
    scenic
    zátony
    roncs, (maradvány), scenic
    scenic
    fal, barlang
Fotóalbumok:
50 kép
Szlovákia