https://divecenter.hu/country/SI

Szlovénia

Mediterrán-tengerek

Általános: EU-tagország, beutazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, pénznem euro. Utazási szezon május-szeptember.
Dekompressziós kamrák: Ljubljana. Vészhelyzeti telefonszám: 112
A rövidke adriai partszakasszal rendelkező jugoszláv utódállam a térség leggyorsabban fejlődő országa. A fejlett infrastruktúra miatt az önállóan utazást szervező turisták számára is vonzó úticél, de kizárólag a búvárkodás kedvéért nagyon kevesen utaznak ide. Bár több búvárbázis is van az országban, ezek némelyike az ország belsejében, az édesvízi merülési lehetőségek közelében található.

Az Adria partján található nagyobb városok és nyaralóhelyek (Koper, Piran, Portoroz) közelében van pár merülőhely, a látótávolság és körülmények a horvát Isztriához hasonlóak. Az élővilág más adriai helyekhez hasonlítva sem kiugróan érdekes. Ebből következően időnként a látótávolság 10 méter alatti. Az Isztriához hasonlóan itt is vannak roncsok. A vízhőmérséklet a tavaszi 13-14 fokról nyáron a felszín közelében 25-ig emelkedik, de mélyebben ennél több fokkal hidegebb is lehet. A Piranból lehetséges önálló parti merülésekre alapozva semmiképpen sem érdemes kizárólag búvárkodásról szóló túrákat szervezni, hacsak nem hosszú hétvégékről van szó. A térség iránt érdeklődő búvárok számára inkább a horvát partszakasz az ajánlható.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Slovenia
Ajánlott weblapok:


Országhoz kapcsolódó írásaink:
Csipetnyi Adria


    scenic
Fotóalbumok:
3 kép
Szlovénia