https://divecenter.hu/country/JO

Jordánia

Vörös-tenger

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a határon vásárolható, ára 10 JOD (jordán dínár). Legjobb időszak az április-november, de egész évben merülhető.
Dekompressziós kamra: Aqaba. Mentők telefonszáma: 4622099.
Egy időszakban rendkívül népszerű volt a magyar búvárok körében a rövidke vörös-tengeri partszakasszal rendelkező arab ország. Az aránylag fejlett Jordánia felszíni látnivalókban is bővelkedik (elég Petrát és Wadi Rumot említeni), de az Aqaba környékén elérhető merülőhelyek is sok búvárt vonzanak.

A Vörös-tengert tekintve -elsősorban az élővilág szempontjából- szokványosnak mondható merülőhelyek érdekessége az, hogy többségében partról és hajóról egyaránt elérhetőek. A kényelmesebb búvárok természetesen inkább a hajózást részesítik előnyben, de az árak valamelyest eltérhetnek. Az ismertebb merülőhelyek közé tartozik a mesterséges zátonyként elsüllyesztett roncs, a Cedar Pride és M40-es harcjármű, illetve a Power Station vagy a Japanese Gardens. Az aránylag könnyűnek számító merülőhelyek a kezdők számára is kedvezőek. Az ország partszakasza egész évben merülhető, télen is 20 fok feletti a vízhőmérséklet, nyáron ennél több fokkal magasabb lehet. 

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest +1 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Jordan
Ajánlott weblapok:


Országhoz kapcsolódó írásaink:
Jordániai merülések és látnivalók Jordániai beszámoló


    zátony, scenic
    roncs, (bemerülhető roncs), (teljes roncs)
    roncs, (bemerülhető roncs), (csak váz)
    zátony, scenic
    zátony, scenic
    roncs, (teljes roncs)
Fotóalbumok:
22 kép
Jordánia 2018 víz alatt
10 kép
Jordánia