https://divecenter.hu/country/BG

Bulgária

Mediterrán-tengerek

Általános: EU-tagország, beutazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal. Pénznem leva. Ajánlott utazási időszak június-szeptember.
Dekompressziós kamra: Várna. Mentők telefonszáma: 150
(C) evahohoA közelmúltban az EU-hoz csatlakozott ország turizmusa fellendülőben van, de a búvárturizmus terén még van lemaradás. A valamelyest hidegebb vízű Fekete-tenger (bár a felszín közelében nyáron a 25 fokot is elérheti, mélyebben ennél néhány fokkal kevesebb még ekkor is) látótávolság tekintetében nem kápráztatja el a búvárokat, 10-15 méternél nem érdemes többre számítani. Az élővilág is más, szegényesebb a Földközi-tengeréhez képest, de természetesen éppen az eltérések miatt akad pár érdekesség a víz alatt is. A partszakaszon akad néhány merülhető roncs (tengeralattjárók többek között), illetve még egy víz alá került város romjait is fel lehet keresni.

A búvárkodás, mint üzletág nem igazán kínál sok és változatos szolgáltatást. Nem sok búvárbázis van Bulgáriában, azok is elsősorban a Fekete-tenger legnépszerűbb üdülőhelyei, Várna és Burgasz közelében működnek, és néhány merülőhelyet szoktak merülni, partról vagy hajóról. Az árak ehhez képest nem igazán alacsonyak. Mivel a látnivaló sem feltétlenül kápráztatja el a búvárok többségét, inkább csak ismerkedés szintjén szokás egy-két merülést beiktatni az utazásba. A kellemesebb vízhőfok miatt a késő nyár, kora ősz ajánlható, a látótávolság is ősszel javul.

Magyarországról nyaranta elég sok charter illetve fapados gép indul a manapság más európai utazók között is egyre népszerűbbé váló és sokat fejlődött bolgár tengerpartra. A két fő úticélnak számító Várna illetve Burgasz körzetébe egyaránt el lehet jutni közvetlen repülőjáratokkal is Budapestről.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest +1 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgaria
Ajánlott weblapok:
    scenic
Fotóalbumok:
1 kép
Bulgária