»» ««

A PADI merülésvezető

(Hirdetés)
4/4. oldal


A fentiek mellett vár még ránk pár feladat, mint egy merülőhely térképének elkészítése, levezetni egy általunk is tartható programot vagy éppen vészhelyzeti tervet kell készíteni. Egyszóval van dolog, feladat bőven, de a merülésvezetői tanfolyam nem véletlen ennyire sokrétű és bonyolult. Ez a tanfolyam fogja megadni azt az alapot, amire a professzionális búvár karrierünk későbbi állomásain támaszkodhatunk, itt sajátítjuk el azokat a készségeket amelyeket Segédoktatóként vagy Oktatóként már rutinszerűen fogunk alkalmazni.

A merülésvezetői tanfolyamnak nincs egyértelmű záróvizsgája, mint egy megszokott tanfolyamnak. A képzés során az elméleti moduloknak és készségeknek van ugyan vizsgája, és nyílt vízen is van egy úgynevezett "szívatós" merülés, amikor a tanuló (akit általában magasan képzett búvár játszik el) igyekszik -finoman fogalmazva- izgalmassá tenni tanfolyami segédkezésünket. Hopp, egy fellebegő búvár, hopp a másik le akar esni a platóról, hopp egy ólomöv hát nem lecsúszott, vagy barátunk kicsit bepánikol- nem vizsga ez, csak az élet, mellesleg az egyik leviccesebb merülése a tanfolyamnak! Ezzel ellentétben például a staffolásnál nincs vizsgánk, de az oktatód és mentorod folyamatosan értékeli a teljesítményedet. Amennyiben a tanfolyam végére a megfelelő szinteket elérted minden standardból, és minden követelményt teljesítettél, képzett Merülésvezetővé válsz.
Természetesen a kártya megszerzése nem azt jelenti, hogy mostantól rutinos Merülésvezető vagy, olyan ez mint minden más az életben. Megkaptad az alapokat, és a tudást, de rutint, azt, hogy minden rögzüljön csak gyakorlattal lehet elérni. Tartsuk ezt szem előtt, tanuljunk a rutinos Oktatóktól, Merülésvezetőktől a vizsga után is, hiszen sok mindenre az élet tapasztalata tanít, így leszünk mi is végül rutinos és valóban jó Merülésvezetők. Ne feledjük, Oktatónk a mentorunk is, akihez bármikor fordulhatunk tanácsért, segítségért a tanfolyam után is.

Ahhoz, hogy a PADI Merülésvezetői szintre jelentkezzünk, valamilyen általa elismert rendszerben végzett Open Water és (praktikusan PADI) mentőbúvári végzettséggel, valamint érvényes, tehát két évnél nem régebbi elsősegélynyújtó vizsgával kell rendelkeznünk. Ez utóbbi esetén a PADI EFR tanfolyam elvégzése több, mint ajánlott. A tanfolyam megkezdéséhez 20 naplózott merüléssel rendelkeznünk kell, de a minősítést csak 60 igazolt merüléssel kaphatjuk meg. Szükségünk van még egy 12 hónapnál nem régebbi PADI egészségügyi alkalmassági igazolásra, és be kell tölteni a 18. életévünket a tanfolyam megkezdése előtt.

Tanfolyamukat a PADI rengeteg tananyaggal támogatja, a megszokott csúcsminőségű színes, képekkel gazdagított könyvek, munkafüzetek mellett DVD film, és multimédiás kiadvány is segíti tanulásunkat. A merülésvezető munkáját természetesen nem csak a tanfolyam alatt támogatja a rendszer, több olyan hasznos segédeszközt kapunk, ami a későbbiek során a mindennapok munkáját könnyíti meg. Vízálló műanyag lapok segítik a programok, vagy épp a breafing megtartását, vagy a zsebmaszk, amivel lényegesen egyszerűbb és higiénikusabb egy ájult búvár lélegeztetése csak egy-egy kiragadott eszköz.

Mit kapunk cserébe? Elsősorban tudást, tapasztalatot, sok élményt és egy olyan nemzetközileg elismert és megbecsült képesítést, amellyel -ha épp úgy hozza a sors- munkát vállalhatunk akár itthon, akár a világ bármely pontján. Mint PADI tagok, hozzáférünk a www.padimembers.com oldalhoz, és annak sokrétű tartalmához, kereshetünk állást, informálódhatunk a búvárkodás legújabb eredményeiről, és így tovább. Aki nem akar búvárként dolgozni, az is megtalálja a számítását, hiszen képességei és tudása rengeteget fog fejlődni.
Aki pedig dolgozni akar? Nos számukra a következő feladat a földgömb megpörgetése, és egy szimpatikus -lehetőleg meleg és tengerparttal rendelkező- ország kiválasztása, ahol... hisz´ tudjátok, azúrkék tenger, hófehér hajó és sok élmény!

A cikk a PADI támogatásával készült, a benne szereplő jogvédett képek a PADI engedélyével kerültek felhasználásra. Ha érdekel a hivatásos búvárkodás, keresd fel a számodra legszimpatikusabb PADI búvárközpontot.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4

Merülőhelyek

Triget

Croatia (Hrvatska)

6/7 db alapján:érdekes(átlag: 3.9) átlagos nehézségű
max: 42m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben cápa

AquaSub Búváriskola

Kecskemét
oktatás bolt bérlés levegő
cressi sub, mares, suunto, sherwood, apeks, beuchat,

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés