»» ««
Nyomtatás
Nyékládháza
Magyarország (Európa)
homokos, édesvizi
scenic (nézelődős) merülés 0-20 m. mélyen
Tájékoztató kordináta: N47° 59' 0.97", E20° 52' 12.05"
Google maps / Google Earth
parti merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágscenic, nézelődős merülés
2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2.8) átlagos nehézségű
max: 14m, látótáv: 0-4m
Merülőhely térképe
Általános: Nincs ideális időszak, a nyílt vizek nyáron a felszínen 20 fok környékére melegszenek, de ilyenkor a látótávolság akár egy méter alá is csökkenhet. Tavasszal - ősszel a vizek 10-15 fok körüliek, ilyenkor 3-10 métert is elérheti a látótávolság. Télen jég alá merülve találjuk a legtisztább, és a leghidegebb vizet. Legtöbb helyen valamiféle belépő díjra lehet számítani.
Dekompressziós kamra: Budapest Tel: +36 (1) 391-5302 , Mobil: +36 (30) 269-9436, Általános balesetek esetén mentők száma 104.
» Magyarország részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: Bunny
Új merülés  
2013-08-19 (Rékucc) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 14 m , Vízhő: 20 °C , Látótáv: 0-4m
2-2-t merültünk a Nyékládháza melletti, térkép szerint "Új-tavak" névre hallgató bányató egyik, illetve másik oldalán. A 3-as úthoz közelebbi részen kerestük a Trabantot, de nem találtuk meg. Átellenben a hejőkeresztúri oldalon, cserébe belebotlottunk az aljzaton olyan 10m körül egy döglött ponty-szerűbe, amit benőttek már a kagylók... egy agyagos repedésnél volt egy kis fekete géb, Gábor javaslatára kifelé a part mentén, gyakorlatilag nulla mélységben jöttünk vissza, és a fák benyúló ágai között nem semmi halrajok voltak. Küszök, bodorkák, domolykó..jókat bámészkodtunk. :)
Nekem itt volt az első bányatavas merülésem, és tök érdekes volt, hogy az aljzaton kvázi dombok, és völgyek váltogatják egymást. A hőhatár olyan 9m körül volt, afölött 24°C, azalatt 12°C. 5milis ruhája volt a többségnek, így nem erőltettük a mélyebb merüléseket. Állítólag 30m-en vhol van egy teherautó...ezt el sem kezdtük keresni.. :D

Ja, és még mindig nincs bázis a tavon, mi is mindent itthonról vittünk, de legalább fizetni sem kell. Az h szabad-e merülni.. hát, ránk senki nem szólt. A fürdőzők, meg pecázó kisgyerekek mellett bementünk a vízbe, merültünk, aztán kijöttünk. Mindenki abszolút barátságos volt, szóba sem került, h itt bármi tilos lenne... Jó volt, tanulságos volt, nekem tetszett. :)
Nyékládháza 1 Nyékládháza 2
2009-05-09 (Chrisssz) Értékelés: átlagos nehézségű átlagosan érdekes
Max mélység: 6 m , Vízhő: 13 °C , Látótáv: 0-4m
Idei első merülésünk, és az új felszerelésünk tesztje. A víz még elég friss, de 5+5 -ös ruhában teljesen komfortos volt. Láttunk egy nagyobb rákot, és sok kis halat, sajna a nagyobbak elkerültek.
2009-04-10 (Balage) Értékelés: átlagos nehézségű átlagosan érdekes
Max mélység: 9 m , Vízhő: 8 °C , Látótáv: 0-4m
Megkerestük évadnyitásként a Debreceni tavon az egyetlen emberi kéz által létesített látnivalót! Amely egy trabicsek, kb 4 éve lehet a vízben. Téli időszakban tele van kis sügerekkel,nyáron mindig mást láttunk benne. Sajnos a látótávolság nem a legjobb, de még így is 3-4 méter körül lehetett. A tó lassan kezd iszaposodni, így viszonylag könnyedén fel lehet verni...
Megközelítés mióta autópálya van, azóta a Nyékládháza/Tiszaujváros táblánál lekanyarodva Nyék felé, rögtön balkézre van a tó.
Nyékládháza Nyékládháza Nyékládháza
2001-06-23 (Bunny) Értékelés: nehéz körülmények unalmas
Max mélység: 11 m , Vízhő: 16 °C , Látótáv: 0-4m
Megközelítés 2001-ben: a 3-mas úton Miskolc felé haladva a nagyváros előtt jobbra a település. A tóhoz a benzinkútnál jobbra kell lefordulni, elhaladsz egy uszály mellett és település tábla után a 7. oszlopnál lévő kis földes lejáró visz le a búvár partszakaszra.
Búvárkodás: Bázis, kiépített stég, vagy hasonló nincs, hozz magaddal mindent ! Viszont belépő sincs (tudtommal).
A merülésről. A látótávolság nulla és 2 méter között ingadozott, de jellemzően a méter alatt. A tó elég felkapott búvár körökben, tehát számítani kell, hogy néha biz´ összeszaladunk, és akkor aztán az iszap fel tud keveredni rendesen!
Láttunk csukát, egy angolna is felbukkank, és egy autó felni is "horogra akadt", de a csúcs egy szegény hátuszony nélküli csuka volt, jó kis csetepaté lehetett, nem értem hogy élte túl
Bővebb élményeim: buvar.bunny.hu/nyekladhaza
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Európa merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Jibna

Sudan

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés