»» ««

Versenyben a címekért

A búvárkodásról

Napjaink érdekes jelensége, hogy bizonyos szempontból különleges búvárok által elért eredményekről ad hírt a nemzetközi sajtó. Ezen belül meglepően nagy teret kapnak a minősítésekre hajtó búvárok.

Fraser Bathgate augusztus 16-án lett a NAUI Course Director. Ez önmagában nem lenne nagy esemény, ám Mr. Bathgate az első ember, akik mozgássérült létére jutott el a búvárkodás legmagasabb fokozatát jelentő minősítésig. A Course Director akármilyen szintű búvárt képezhet, akár Instructor Trainer-t is.

Az 1986-os hegymászó balesete óta kerekesszékhez kötött Fraser 12 esztendővel ezelőtt lett oktató, és vált így az első kerekesszékes oktatóvá. Ám nem állt meg itt, és a Course Director felkészítés után a NAUI Europe ügyvezetője, Richard Lucas adta meg számára a minősítést. Bathgate egyébként az International Association for Handicapped Divers (Mozgássérült búvárok nemzetközi szövetsége) alelnöke is. Elmondása szerint abban bízik, hogy példájának köszönhetően megnyílik a mozgássérültek útja is a hivatásos búvárkodáshoz. Hozzátette, a NAUI kitartó támogatásának köszönhetően bebizonyította, hogy bármilyen szint elérhető a búvárkodásban azok számára is, akik a hétköznapi életben kerekesszékbe kényszerülnek.

A 12 esztendősen Idaho legfiatalabb Master Diver címmel rendelkező búvára, Cody Brown pedig azzal hallat magáról, hogy Scuba For Kids (Búvárkodás gyerekeknek) címmel könyvet írt a merülésről. Állítólag, bár sok támogatást kapott édesapjától illetve a búvárklubtól, akikkel merült, a könyv teljesen egészében az ő munkája, az ötlettől a végeredményig. Cody-ról egyébként is áradozik oktatója, aki szerint a fiú kitűnő búvár, nagyszerű lebegőképességgel, aki a víz alatt videózik is, és mellékesen nagy tudással rendelkezik a víz alatti élővilágról.

Természetesen a könyv kiadásához kapcsolódó egyéb tevékenységek azt indokolták, hogy Cody és édesapja ennek szentelt vállalkozást alapítsanak. A Scuba Cody Productions HD minőségű filmek készítését is tervbe vette. Azok, akik személyesen szeretnék felvenni a kapcsolatot az ifjú mesterbúvárral, honlapján keresztül tehetik meg azt, netán a PR képviseletet ellátó szakemberhez is fordulhatnak...

[ A Divernet és a Divenews nyomán ]

Kapcsolódó link: Scuba For Kids
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

South West Rock, Fish Rock Cave

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésüreg vagy barlanghomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés