»» ««

Néhány szó a PADI-ról

(Hirdetés)
1/2. oldal

Cikkünkben a PADI oktatási rendszer képviselői beszélnek a rendszer jelenéről, újdonságairól.

A cikk segítségével képet kapunk a PADI filozófiáról, megtudhatjuk milyen új tanfolyamok és változások várhatóak a szervezet életében. Képviselőik beszélnek a Project Aware alapítványról, az EFR tanfolyamról, de szóba kerül a későn érkező kártyák problémája is.

A PADI az egyik legsikeresebb búvár oktatási rendszer a világon. Hogy értétek ezt el?
Deborah Sutton, Marketing & Media Project Manager, válaszol

A PADI sikerének egyik legfőbb oka, hogy a tanfolyamokat úgy állították össze, hogy a tanulás élvezetes legyen. A búvárok azonnal elkezdhetik a légzőkészülékes merülést egy hivatásos PADI oktató vezetésével, így önbizalmat szereznek mialatt elsajátítják a szükséges készségeket és elméleti tudást.

A PADI tananyagokat képzési szakértők állították össze, felhasználva a legújabb oktatási kutatásokat, így a tanulók a tananyagokat egyszerűnek találják.
A tanfolyamok egyik fontos alappillére, hogy vilégszerte a tanfolyamokat azonos standardok szerint tartják, természetesen figyelembe véve a külöleges igényeket és a helyi merülőkörnyezet sajátosságait. Az a PADI tanfolyam, melyre Indonéziában beiratkoztál, tulajdonképpen ugyanaz, amit a barátod Magyarországon végezne el, bár mindkettő alkalmazkodik a helyi kultúrához, szokásokhoz, protokollhoz és nyelvhez. Több, mint 130,000 PADI hivatásos búvár és kb 5,300 PADI búvárközpont működik 180 országban, így a búvárok könnyen megtalálhatják azt az oktatót, aki beszél a nyelvükön. Hogy a világ búvárainak igényeit kielégítse, a PADI anyagok elérhetőek már 26 nyelvre lefordítva.
PADI törekszik a minőség megtartására is, ezért véletlenszerűen kérdőíveket küldünk a végzett búvároknak, és visszaigazolást kérünk arról, hogy a kurzus megegyezett mind a PADI magas előírásaival, mind az ő elvárásaikkal.


Terveztek valamilyen újítást, újdonságot a közeljövőben?
Deborah Sutton, Marketing & Media Project Manager, válaszol

Deborah ShuttonA legújabb kurzus, melyet 2006-ban kezdett meg a PADI az új PADI víz alatti digitális fotós specialitás tanfolyam. Követve a felszíni digitális fotózás gyors fejlődését, a víz alatti digitális fotózás is ebbe az irányba tevődik át, mivel a kamerák és a vízálló tokok egyre olcsóbbak lettek. Bár a digitális technika sok könnyebbséget ad, a fotózás a víz alatt még mindig teljesen különbözik a felszínitől, ezért a PADI kifejlesztette ezt az új kurzust. Szabadtüdős búvárok, minősített búvárok és éppen végző búvárok is lehetnek digitális vízalatti fotográfusok ezzel az új PADI tanfolyammal. Akár már 10 évesen is elkezdhető.

Összegyűjtve a fontos technikákat, a tanfolyam leginkább a lényeges pontokra fókuszál - lépésről lépésre adja meg az instrukciókat hogyan lehet könnyedén fotókat készíteni. Így a búvárok elkerülhetik azt a frusztrációt, hogy önmaguk tanulják meg a víz alatti digitális fotózás művészetét próbálkozásokon és hibákon keresztül.

Két szintje van a tanfolyamnak: tanácsokat tartalmaz a beállításokra, a karbantartásra és a résztvevő által választott gépre vonatkozóan. Tippeket ad arra is, hogy hogyan kell jó képet készíteni, minősítve azokat a képeket, melyek a tanfolyam alatt készültek.

A PADI víz alatti digitális fotós specialitás tanfolyam háttere egy átfogó és színes kézikönyv ami segíteni fog, hogy kihozd a legtöbbet gépedből és víz alatt töltött idődből. Ez tökéletesen kiegészíti a gyakorlati víz alatti tudást, amit az oktatótól lehet megszerezni és megtanulod használni a kész fehéregyensúly táblát a fotós merüléseid során, melyet a kézikönyvvel együtt kapsz meg.

Másik nagyszerű fejlesztés, hogy a magyar búvárok is részt vehetnek a PADI National Geographic búvár programban. Ez egy izgalmas légzőkészülékes búvár minősítő tanfolyam mely a nemzetközi együttműködésből ered a PADI és a National Geographic Society között.

A megszerzett tapasztalat növeli a víz alatti környezet iránt érzett tiszteletet, hogy a búvárok valóban körülnézzenek és felismerjék amit látnak. Ez rengeteg új élményt nyújt minden egyes merülésen. Megosztják a látottakat más búvárokkal, és valódi víz alatti nagykövetekké válhatnak.

Ahogy Robert Ballard, a National Geographic Explorer elnöke mondta: “Mindenki felfedező. Hogy is élhetnénk úgy, hogy nézzük az ajtót, de soha nem nyitjuk ki?

A PADI National Geographic búvár programjába két módon lehet bekapcsolódni. A PADI Open Water Diver tanfolyam alapján az első lehetőség a PADI National Geographic Diver kezdő szintű programja. A búvárok megtanulnak térképezni és megfigyelni az adatok alapján, felismerni fontos víz alatti jellegzetességeket és biztonsággal navigálni. Fejlesztik a búvár készségeiket és tudásukat, hogy jobban manőverezzenek és vigyázni tudjanak a merülőhelyek ökoszisztémájára.
A tanfolyam, mint egy PADI Open Water Diver kurzus, tartalmaz elméleti, uszodai foglalkozásokat és minimum 5 nyílt vízi merülést.

Gyakorlott búvárok szintén fejleszthetik készségeiket és tapasztalatukat a második opción keresztül.

Ez a PADI National Geographic Specialitás tanfolyam, mely tartalmaz minimum két merülést, tudásfejlesztéssel. A búvárok haladó szinten szerzik meg a felfedezői tapasztalatokat azáltal, hogy adatokat gyűjtenek és vizuálisan mutatják be, amit a merülés során tapasztaltak. Ezt megtehetik akár térképpel, diagramon, rajzban, grafikonon, fotók által vagy akár videón.
Természetesen mindegyik említett tanfolyam elérhető a magyarországi búvárok számára is.

A PADI National Geographic Diver Programok lehetőséget adnak a magyar búvároknak is, hogy továbbfejlesszék navigációs készségeiket, amit jól hasznosíthatnak merüléseik során. A specialitás beszámítható mind a PADI kalandmerülés fokozatba, mind a PADI Master Scuba Búvár minősítés elérésébe.


Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Zabargad wreck

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 25m felett

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés