»» ««

Válts bérletet a víz alá!

(Hirdetés)

A hazai búvárközösség számára a tavalyi év nagy szenzációja volt az ASP-UNIQA Gyöngyhalász búvár utasbiztosítása. Annak azonban, aki nem akart minden utazás előtt biztosítást kötni, éves lehetőségként csak külföldi alternatíva volt. Eddig.

Vannak, akik a búvárkodást csak ritkán tudják űzni, az évi egy-két üdülésük alatt jut lehetőség néhány merülésre. Számukra ideális a Gyöngyhalász Utazási Biztosítás Búvároknak, ami a hagyományos utasbiztosítások szolgáltatásait kibővíti a búvárok számára oly’ fontos búvárbalesetek során előforduló események biztosításával, ideértve a dekompressziós kamra költségeit is.

Azok számára azonban, akik sokat járnak búvárkodni, esetleg a hazai vizeinkben is szeretnék biztosítva érezni magukat, ez idáig egy szolgáltatási rést találtak a hazai biztosítási kínálatban.
Azok a búvárok ugyanis, akik egész évben folyamatos, a hazai merülésekre is kiterjedő védettséget akartak, eddig csak külföldi búvárbiztosítás volt az egyedüli lehetőség.

Elsősorban számukra jó hír, hogy az ASP-UNIQA 2006 augusztusától bevezette régóta várt új termékét, a Gyöngyhalász Extra Éves Utasbiztosítási Bérletet.

A termék, ahogy a nevéből is látszik, egy 365 napig érvényes utas- és búvárbiztosítás. Nem kell tehát minden utunk előtt a kötéssel vesződni, bármikor elutazunk külföldre - akár úgy is, hogy nem merülünk - biztosak lehetünk benne, hogy baj esetén van segítség.
Természetesen nem csak búvárbalesetekre szól a biztosításunk. Éppen úgy, mint a hagyományos utasbiztosítások, ez is fedezi a külföldön történt balesetek, orvosi kezelések, ügyvédi kiadások, autós asszisztencia és egyéb kellemetlenségek költségeit is. Az állandó védettség mellett az éves bérlet további előnye, hogy a magyarországi vizekben történt búvárbalesetnél is állja a kezelési költségeket, ami a budapesti dekmpressziós kamrával együtt meglehetősen nagy biztonságot nyújt a hazai vizek búvárainak. A biztosító megtartotta a Gyöngyhalász biztosítás jó tulajdonságait, mint például a fontosabb búvárfelszerelések kiemelt biztosítását.

Felhívjuk a búvárok figyelmét, hogy mindkét biztosítás esetén a biztosító csak és kizárólag akkor vállalja a kárrendezést, ha a búvár az oktatási rendszere és az MBSZ megfelelő szabályait betartva merült. Már az ügyfél-tájékoztatóban is tételesen, gázonként megadott parciális nyomással egyértelműen jelzik, hogy hol a határ, érdemes ezeket átböngészni.

Az Éves Utasbiztosítási Bérlet két verzióban, Standard és Plusz néven érhető el, a különbség a különböző káresetek biztosítási mértéke. Köthető hozzá kiegészítő felelősségbiztosítás (arra az esetre, ha mi okoznánk kárt), illetve szintén hasznos dolog az, hogy maximum 2 fő társbiztosított csatlakozhat hozzánk kedvező díj megfizetése mellett. Ez a lehetőség csak akkor él, ha a társ a főbiztosítottal együtt utazik, de semmiféle rokoni vagy egyéb kitétel nincs.

A biztosító kedvezményekkel is kedveskedik a búvároknak online kötés, csoportos kötés esetén, sőt regisztrált oktatók, merülésvezetők is még kedvezőbb ajánlatot találnak.

Emellett különösen nagy figyelmet fordítanak a termék minél "búvárbarátibb" megvalósítására. Ezért kérik a magyar búvárokat, hogy amennyiben ötletük, javaslatuk, pozitív vagy negatív tapasztalatuk van, írják meg, hogy a fejlesztések során azt is figyelembe vehessék.

Végül a díjakról. A standard csomag éves ára 24.000 forint, a Plusz csomagé 34.000 forint. A társbiztosítottak számára mindkét csomag ára 10.000 forint, a felelősségbiztosítás 5000 forint.
Ezek az összegek, ha beleszámoljuk, hogy egy 365 napon keresztül érvényes utas- és búvárbiztosításra vonatkoznak, bizony nem is tűnnek olyan soknak. Ez az ajánlat versenyképes a konkurens külföldi biztosítókéval.
Ezért cserébe nem kell vitás esetben egy külföldi bíróságon harcolni az igazunkért, de ennél sokkal fontosabb -ami már a Gyöngyhalász Utazási Biztosításnál is megfizethetetlen érték volt-, hogy az asszisztencia magyar nyelvű!

Természetesen minden kezdet nehéz. Többen kifogásolták, hogy a telefonos ügyfélszolgálatot nehéz elérni és egyébként is csak hétköznap 8-18 óra között üzemel. Az ASP ígérete szerint ezt rövidesen kiterjesztik 24 órás üzemelésre, egyébként az online kötés eddig is éjjel-nappal a rendelkezésünkre állt.

A Gyöngyhalász Utazási Biztosítás és a Gyöngyhalász Extra Éves Utasbiztosítási Bérlet is különösen ajánlott a magyar búvárok számára. Soha ne induljunk el megfelelő biztosítás nélkül búvárkodni, még akkor sem, ha csak egy közeli bányató "sekély" vizében tervezünk a merülést.

A biztosítások megköthetőek akár az oldalunkon található búvárbiztosítás.hu bannerre kattintva online is, és ugyanott megtaláljuk a részletes Szerződési feltételeket, illetve az ügyfél-tájékoztatót is.


Merülőhelyek

Anga Faru /Shark Nursery

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés