»» ««

Puszta kézzel futamította meg az emberevő cápát

Külföld

Ausztrália - A puszta kezével megfutamított egy ötméteres fehér cápát Josh Berris (26). A hatalmas állat a nyílt óceánon támadta meg a szörföst.

Barátaival ment ki szörfözni a nyílt óceánra az ausztrál Josh Berris. A fiatalembert a Kangaroo Island közelében megtámadta egy fehér cápa. Az állat a becslések szerint legalább ötméteres volt.

- Álltam a szörfdeszkán, és éppen a következő hullámra vártam, amikor a cápa ráharapott a deszkára, és azzal együtt elkapta a lábam is. Megpróbált levonszolni a mélybe, de addig küszködtem, míg elengedett. Kisvártatva azonban újra támadott, és én a kezemmel ellöktem magamtól - ecsetelte megpróbáltatásait a szörfös.

A fiatalembert ezután barátai kimenekítették a Kenguru-sziget szikláira. Josht kórházba szállították, és amputálták a lábait.

Két nap leforgása alatt ez volt a második cápatámadás Ausztrália partjainál. Pénteken egy 44 éves szörföst támadott meg többször egymás után egy kisebb cápa Perth partjainál. A férfi túlélte.

A szakemberek szerint a nagy fehér cápa azért támadja meg a szörfösöket, mert a deszka alakja a mélyből éppen úgy fest, mint az állat kedvenc eledele, a fóka.

[ Blikk , BBC ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés